Wysłany: 2011-04-26, 22:01 Sposób na sfinansowanie Samuraja
Witam,
Jako, że widać, że na tym forum ludzie znają się rzeczy stwierdziłem, że tutaj będę "siedział" i dlatego też pozwoliłem sobie poczynić oto taki post :).
Od dłuższego czasu przymierzam się do kupna 4x4 i że jestem w tym zielony to wybór padł na Samuraja. Jako, że z kasą też jest ciężko stwierdziłem, że może uda mi się kupić samochód za pokrycie go reklamami. W związku z tym faktem udałem się do swojego szefa, bo to równy gość jest, opowiedziałem o co chodzi, a on się zgodził. Tylko, że do dogadania został jeden szczegół... "ile"!
Jak sądzicie ile może kosztować (nie chodzi mi o wykonanie) reklama na samochodzie na miesiąc? Czy liczyć może od kilometra? Czy wystartowanie w rajdzie liczyć dodatkowo? Ciężko jest mi samemu oszacować taką kwotę, a naturalnie nie chcę za bardzo zawyżyć lub zaniżyć :) Jeżeli ktoś przerabiał już taki temat to byłoby super jakby podzielił się swoją wiedzą.
nie mozna tego sprecyzować, nie da się tego określić zbyt duża rozbieżność, poza tym jak jesteś całkiem "zielony" w tym temacie tym radziej będzie cięzko.tego trzeba się samemu nauczyć, poczuć i wiedzieć czego się chce.Bo np. jeżeli chodzi o przeróbki samochodu to jest właściwie studnia bez dna....rajdy też są tańsze i droższe i do każdego wyjazdu dochodzi jeszcze kupa różnych wydatków..
Ostatnio zmieniony przez Myszon 2011-05-29, 08:27, w całości zmieniany 1 raz
z 1 tys miesięcznie na naprawy plus jakieś modyfikacje to ok 1-2 za modyfikacje. kazdy rajd to ok 300-500 wpisowego plus paliwo noclegi itp. zatem mysle, że jak szef da ci 3k miesiecznie to przy braku funduszy jakoś to pociągniesz:-)
to ja sobie na przednią szybe przed oczyma nakleję te naklejki jak mi ktoś będzie za to 3 kafle miesięcznie dawał na więcej niż 100zł na miesiąc o ile będzie jeździł gość po rajdach i mocno się eksponował bym nie liczył, i tak te naklejki będą zawalone błotem przez większość czasu hehe.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Po prostu mieszkam 60km od miejsca pracy i codziennie śmigam autem ale nie narzekam czy coś - lubię jeździć :)
czy jeżdzisz w takie odległości samim z avatarka?? jak ze ścieralnością opon na czarnym
a w temacie: jeżeli robicie takie dystanse to są f-my które dają reklamy na auta i płacą ,tylko warunkiem jest właśnie duży przebieg miesięczny i oczywiście nie po lasach
dużo podpowiada google w tym temacie :)
Po prostu mieszkam 60km od miejsca pracy i codziennie śmigam autem ale nie narzekam czy coś - lubię jeździć :)
czy jeżdzisz w takie odległości samim z avatarka?? jak ze ścieralnością opon na czarnym
a w temacie: jeżeli robicie takie dystanse to są f-my które dają reklamy na auta i płacą ,tylko warunkiem jest właśnie duży przebieg miesięczny i oczywiście nie po lasach
dużo podpowiada google w tym temacie :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum