Witam stoję przed wyborem oponek do marasu chodzi mi konkretnie o kopie simexa. Może ktoś ma jakieś porównanie co do producentów czy wybrać glob-guma czy equpie może jeszcze innego producenta nalewek...?
każdy centymetr się liczy, brałbym wyższa oponę. Ale tu bym pamiętał o tym że rzeczywisty rozmiar opony może być inny (wyższ/niższy) niż sugeruje opis na boku opony. Popytaj sprzedawców o rzeczywiste zmierzone wymiary opony i dopiero dalej bym się zastanawiał.
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
tak zrobię ;) ale raczej zdecyduje się na rodzime glob-gumy z racji tego iż produkują je pare km odemnie więc z jakąkolwiek reklamacją czy kupnem mam je na miejscu i nie trzeba sie bawić w wysyłki
Jeśli chodzi o nalewki to polecam Kaimany zrobiłem ostatnio na nich ponad 1000 km z czego 700 po asfalcie (zlot Bieszczady) i nie widzę zużycia a wiem że kilku kolegów tez na nich jeździ i nie narzekają są dość twarde i mało się ścierają
[ Dodano: 2014-12-29, 13:24 ]
Tak gdyby ktoś szukał to gość proponuje jeszcze 215/75/15 w cenie 240zł.z wysyłką.Te co są w linku kosztują 210zł z wysyłką.
Widocznie za pobraniem i poza Alle jest taniej.Cena fajna ale jakość zapewne ....no.
Więc tak:
cała opon ma 69,5cm można powiedzieć że 70
szerokość od kostki wystającej za obrys do takiej samej kostki to około 24,5cm
jeszcze ci rant zmierzyłem i ma on 14,5cm
Dotyczy to opony 215/70/15
Wymiary nie są "tokarskie"
Szkoda że koleś nie miał w ofercie miesiąc temu 75 i mówił mi że raczej nie będzie a tu patrz- szkoda bo bym wziął 75 na 100% nie wiem jak z jakością ale wykonanie jest moim zdaniem 1klasa a widziałem sporo nalewajek. Można sie dogadać z nim i kupić u niego na stronie.
Podziękował
Powiedz mi masz seryjne przełożenia? Będzie jakoś jeżdził na tych oponach? Mam przespawane trójkąty i obawiam się czy to wystarczy bo są dość szerokie z tego co piszesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum