Wysłany: 2014-12-08, 18:41 Wyciągarka z przodu lub tyłu?
Witam waham się czy nie zamontować wyciągarki 13 000lbs z tyłu ?w poprzednim samcu miałem z przodu było super ale po pewnym czasie resory HD zaczeły siadać oczywiście była w zderzaku skrzynkowym. Na plus rozkład masy brak kotwicy z przodu no i wydaje mi się że 8000 by stykła na tył. Baku nie posiadam więc jeden problem z głowy.
Temat był przerabiany, proponuje się zapoznać z forum, jeśli chcesz zamontować elektryka z tyłu żeby zwijał z przodu to pomysł trochę z dupy bo jak rozwiążesz temat zwijania w jednym miejscu musiał byś instalować urządzenie do układania liny. Jesli do wyciągania do tyłu, to pomysł ok.
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Chodzi mi tylko do tyłu kolega doradzał mi pod spodem w miejsce baku ale jakoś mi nie pasi cały czas w syfie itd.i tak myślę że jednak dam z przodu jak się uda to cofnę chłodnicę wytnę kratke i dam max do tyłu z tyłu nawet nie ma opcji skrętu kół a jak drzewo jest po skosie ?A na tył może taką pomocniczą z 5000lbs kiedyś.
Czytałem kilka razy te rozważania ale nadal chyba nie rozumiem :D
Chcesz wyciągarkę zamontować z tyłu, wyłącznie do ciągnięcia w przód? i pytasz czy 8000lbs wystarcza tak?
Sorry za wprowadzenie w błąd jak z przodu to 12000-13000lbs i tylko do ciągania w przód a jak na tył to np 8000lbs i tylko do ciągania w tył tylko ten brak skrętu jak juz pisałem.
Na tyl sie daje wyciagarke asekuracyjna i tyle. Zawsze jest zblocze jak chcesz sobie katy wyprostowac Rownie dobrze nie trudno o sytuacje ze masz bagno z koleinami i mozesz tylko do przodu jechac a drzewo bedzie po ukosie. I co ci da skrecenie kolami jak i tak do przodu auto bedzie tylko jechac?
Temat był przerabiany, proponuje się zapoznać z forum, jeśli chcesz zamontować elektryka z tyłu żeby zwijał z przodu to pomysł trochę z dupy bo jak rozwiążesz temat zwijania w jednym miejscu musiał byś instalować urządzenie do układania liny. Jesli do wyciągania do tyłu, to pomysł ok.
Mialem tak zamontowana wyciagarke, jak pomyslisz nad ustawieniem rolek i bebna wyciagarki to lina zwija sie na calym bebnie, Pacmano chyba widzial jak zwija moj wyciag.
Mialem tak zamontowana wyciagarke, jak pomyslisz nad ustawieniem rolek i bebna wyciagarki to lina zwija sie na calym bebnie, Pacmano chyba widzial jak zwija moj wyciag.
Jak to ten kolega to czy tańsza? http://allegro.pl/wyciaga...4836221659.html fotka taka sama tylko inny sprzedawca zna ktoś ten model? od biedy wart tej ceny ? bo nic innego w tej cenie to raczej nie kupie.
Tylko po co mu wyciągarka o takim niskim uciągu w takiej cenie? Będzie startował w zawodach. że potrzebuje wysiloną przekładnię z szybkim przełożeniem? W dodatku cena 1290 zł za 8000 lbs to nie jest raczej 'okazja'.
Nie wiem skąd się wzięło panujące przekonanie, że wyciągarka 8000lbs jest mała... Ona jest taka sama jak i 9500, 12000, 13500. Różni się mocą i delikatnie wagą - głównie ze względu na cieńszą linę stalową. Jak ktoś chce coś lekkiego to bierze z syntetykiem - wtedy ok. 10 kg w kieszeni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum