Pomógł: 22 razy Dołączył: 28 Lis 2013 Posty: 520 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-07-08, 23:45
Rogal,
nie chce mi się teraz szukać, ale bodajże w dziale 'mój samurai' ktoś pokazywał maszyne z podsufitką z dywanika z Ikea dla dzieci - drogi i skrzyżowania. Dla mnie - cudo!
Pomógł: 22 razy Dołączył: 28 Lis 2013 Posty: 520 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-07-09, 11:32
W stosunku do gołej blachy - pomoże na bank. Można jeszcze wykleić wcześniej matą bitumiczną, ale to już chyba przesada.
Jak już robisz z samuraia S klase to wyklej taką mata z tyłu wnętrza błotników (pod boczkami). Ja mam to cały czas w planach, ale przy implementacji głośników tego nei zrobiłem, a teraz jakoś motywator mi kucnął :)
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2015-07-09, 17:31
Żadną bitumiczną to ciężkie i śmierdzi jak się auto nagrzeje. Używać tylko butylowych mat. Lekkie i lepiej chłoną dzwięk. Ja będę niedługo całego wyklejał taka matą
Wiek: 51 Dołączył: 03 Sie 2014 Posty: 49 Skąd: Wawa\Piastow
Wysłany: 2015-08-06, 15:16
Te maty można też zamówić w wersji pokrytej włukniną (widziałem 2 lub trzy rodzaje) i wtedy nie musisz niczym ich oklejać.
Same mają taki klej, że usuwają się najlepiej z farbą...
W dodatku są lżejsze od bitumicznych.
Można wpisać w googlach w wyszukaniu obrazem i na pewno wskoczy jakiś dostawca z okolicy.
Polimerowa:
http://motobajery.pl/mata...boll-p-701.html
Tutaj kilka rodzajów pianek "zamkniętych" jak neopren.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum