Siema szukam opinii na temat volvo v40 2.0 od 96 do 04r. Ktoś z was może wozi się takim? Interesuje mnie tylko wersja benzynowa lub z LPG i nie ukrywam że mam bardzo ograniczony budżet... Najbardziej przemawia do mnie silnik 1.8 ale znalazłem ciekawe ogłoszenie z 2.0 turbo i nie wiem jak z awaryjnością bo trochę boję się tej turbiny i w dodatku jest na LPG. Podobno 1.8 i 2.0 to jedne z lepszych motorów w tych autkach? Może ktoś coś wie i podpowie
Miałem chyba 4ry lata V40 2.0 z LPG 1996rok. To auto bardzo dobrze wspominam, rewelacyjne wyposażenie jak na take roczniki, bardzo solidne wykonanie, grube blachy - nawet czuć jak solidnie drzwi tam się zamykają, w porównaniu do np. Opla z tamtych lat. Auto było wyjątkowo bezawaryjne, przez 4ry lata raz interwencji wymagał jeden tylny zacisk hamulca bo zaczął słabo odpuszczać. No czasami bywały jakieś mini problemu z LPG - jakaś regulacja czy regeneracja parownika ale to już nie seryjne rozwiązania. Często widując V40ki pamięcią wracam do mojego - w moim odczuciu auto rewelacyjne a ceny aktualnie śmieszne.
_________________ Samurai 1.3 (1992r), Lovells +2 cale, XTR 12000 speed, simex 235/70 i coś tam jeszcze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum