Wysłany: 2015-05-31, 18:05 Podkładka teflonowa
Mam pytanko.
Po rajdzie zauważyłem, że w przednim prawym resorze wypadła mi podkładka teflonowa między piórami (dokładnie wyszła kilka cm na bok i wystaje poza resor). Co mam z tym zrobić? Zostawić? Uciąć ten kawałek? Czy koniecznie naprawić?
Dodam, że to są resory od Mazura typ Leśnik.
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2015-05-31, 19:10
Ja uciąłem bo mi mocno wyszło a nie chciało mi się już rozkręcać resorów :) ale zrób tak jak kolega wyżej napisał a do tego możesz złapać trytytkami żeby więcej się już nie wysuwało :)
Wysłany: 2015-05-31, 19:15
odwołam się do źródła, mam nadzieję, że Pan Mariusz nie będzie miał mi za złe publikowane fragmentów naszej korespondencji. Mi też się wysunął teflon, zrobiłem fotki i uderzyłem bezpośrednio do Mazura z pytaniem co z tym zrobić:
Cytat:
nic wielkiego się nie stał ogólnie to się zdarza teflon najważniejsze żeby wytrzymał pierwsze kilka miesięcy -do momenty jak się resor "uleży"; oczywiście im dłużej będzie tym lepiej
najprościej to zastosować jakieś troszkę wzmacniane opaski typu http://allegro.pl/opaski-...2767715482.html i po problemie
Więc poluzuj śruby, upchnij przekładkę zabezpiecz trytkami i dalej jazda. Po tym zabiegu u mnie już przekładka nie wyszła do dziś.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 670 Skąd: przysucha
Wysłany: 2015-06-01, 00:11
myśle że msisz zdjac go z wieszaka poluzować cybanty poluzować nakrętke trzymajace resory razem i dopiero probować wbijać, acz kolwiek mozesz bez zdejmowania z wieszaka ale moze troszke prężyć takie moje skromne zdanie
Wysłany: 2015-06-01, 09:27
ja swojego nie demontowałem, nawet nie pamiętam czy luzowałem cybanty, wszystko zależy w którym odcinku i jak dużo Ci tego wylazło. U mnie było niewiele przy samym szczycie (wieszaku) przedniego resora i weszło chyba tak po prostu pod naporem palca.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2015-06-01, 10:55
Technik jest wiele, i tak jak Sam pisal w zaleznosci gdzie i w jakich i jak bardzo ale zawsze idzmy najprostrza droga.
Lewarek pod rame, auto w lekko gore, odkrecamy cybanty albi chociaz luzujemy cybanty, pozniej luzujemy srube i jesli sie da tak jak Sam radzi upchnac podkladke na jej miejsce.
Jesli okaze sie ze musisz calkiem odkrecic ta srube (nie wiem ile tam wystaje gwintu, u mnei w OME calkiem sporo ale bywa roznie) pospinaj piora miedzy soba jakimis klamrami czy jak to sie zwie.
Zdjecie resoru takze nie wiaze sie z jakims nadzwyczajnie duzym nakladem pracy jesli sa relatywnie nowe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum