Wysłany: 2015-08-11, 20:43 reduktor Jimny w Samuraiu??
Witam.
Mój reduktor już jest na wykończeniu a remont nie opłacalny za dużo trzeba by wymienić, kupno "nowego " trochę ryzykowne lub drogie.
I tak pomyślałem może by wsadzić reduktor od Jimnego?? oczywiście ten manuany nie "elektryczny" ceny są rozsądne a na pewno łatwiej będzie znaleźć coś w sensownym stanie.
Teraz pytanie czy podejdzie?? na pewno flansze trzeba będzie przerabiać i łapy ale ogólnie budowa jest podobna, przełożenie troszkę szybsze ale raczej niezauważalnie.
Ma ktoś jakieś rysunki tego reduktora?? bo ciekawi mnie jak on wygląda w środku bo różni się od Samuraiowego kształtem.
Pozdrawiam.
Tak właśnie myślałem że jest na łańcuchu bo strasznie wąski jest przy wejściu wału.
Ogólnie sie nastawiam na zmianę bo o reduktor do Jimnego dużo łatwiej a do samuraja jest ich coraz mniej (no i kasa oczywiście).
Na pewno trzeba będzie przerobić flanszę od tylnego wału bo w Jimnym jest tam dziwny patent a poza tym powinno w miarę pasować.
Jak będę coś działał to porobię fotki na razie czekam na garaż.
Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum