Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2015-10-15, 13:01
6,5 to strasznie wąskie opony, nawet jak na samuraia.
Rolniki dobrze robią tylko w błocie i tylko do przodu, w piachu lipa, na lodzie katastrofa.
Rzeczywiście te opony nie są przystosowane do rozwijania prędkości większych niż 30 km/h, chociaż praktyka pokazuje, że co bardziej odważni ganiali na tym i stówę.
Imho rolniki miały sens w czasach, kiedy trudno było kupić jakieś sensowne gumy do błota, dzisiaj można przebierać w ofertach.
W traktorku robią robotę. Są twarde jak plastik, w zimie łańcuchy bo nie pojedziesz wcale. Na asfalcie są takie drgania że jak wysiądziesz po 5km to jak bys miał chrobę wibracyjną Z tym że traktor mam sztywny z kołyską z przodu. Do auta bym tego nigdy nie założył.
no koparka waży 10 t a te opony np na śniegu wcale nie robią. Mój traktorek pusty ma coś koło 2300kg To są opony rolnicze.
Z resztą po co kombinować jak cena simexopodobnych jest przystępna
Ja jeździłem na jodełkach i tak didymos pisze w błocie to robiło lepiej niż simex ale za to na piachu zakopuje się momentalnie , na asfalcie takie wibracje w całym aucie miałem ,nawet nikt tego ode mnie nie chce kupić
_________________ Its obvious why men lift there trucks... Fat chicks cant jump.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum