Wysłany: 2015-11-17, 22:36 dystanse i minusowe odsadzenie felg?
Siemka,
W tym momencie nie chodzi o samuraia, ale myslę że tyczy sie to wszystkich terenówek. Czy felgi z ujemnym odsadzeniem 25mm i do tego dystanse 30mm będą wywierały bardzo duże obciążenie w użytkowaniu 50/50 teren? Jaka może być żywotność wszelkich łożysk i półosi w jezdzie terenowej na takich poszerzeniach?
_________________ W terenie nie zawsze duży może więcej...
Wysłany: 2015-11-17, 23:21
Gołąb4x4 napisał/a:
SamNaSamZSam, co masz na mysli bo nie ogarniam
Zawias napisał/a:
O-widzę,że to Twój 3000 post-gratki SAM.
A dziękuje. Jako okrągły post musiał być wyjątkowy. Ale spolszczając chodziło mi o to, drogi Gołębiu, że trudno udzielić Ci precyzyjnej odpowiedzi na takie pytanie. Jest dużo innych czynników wpływających na żywotność łożysk, co więcej jeśli nie odnosisz tego do Samuraia to zakładam, że są konstrukcje które mają solidniejsze ułożyskowanie niż np. tylny most Samuraiowy. Ale... nie zmienia to faktu, że element A poddawany większym obciążeniom będzie krócej sprawny niż ten sam element pracujący na mniejszym obciążeniu. Trudno ocenić czy będzie to miało zauważalny wpływ przy tak ogólnie postawionym pytaniu. To zawarłem w jednozdaniowej wypowiedzi pod numerem 3000.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum