Czy wie ktoś może z czego podpasować, lub gdzie kupić taki krzyżak?
Jedyne co znalazłem, to kolumna - używka, wolałbym jednak coś pewniejszego, tym bardziej, że koszt nowego krzyżaka jest pewnie mniejszy niż kolumna używka.
Podobno pasi od 125p, czy 126p - ktoś sprawdzał?
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2015-04-17, 09:49
Krzyzaki dobiera sie przede wszystkim po wymiarach wiec jak wezmiesz taki krzyzak do sklepu, albo chociarz bedziesz mial wymiary bedzie znacznie latwiej. Ja wymiarow nie pamietam niestety.
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 11 Sie 2014 Posty: 198 Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2015-04-17, 10:13
Lexx napisał/a:
Krzyzaki dobiera sie przede wszystkim po wymiarach wiec jak wezmiesz taki krzyzak do sklepu, albo chociarz bedziesz mial wymiary bedzie znacznie latwiej. Ja wymiarow nie pamietam niestety.
Oczywiście , jednak to część, którą jak się wymontuje, to znów na jakiś czas uziemia się Samuraia,
Jeszcze raz się przyłożę do zdjęcia wymiarów bez demontażu chyba w takim razie..
podaj no swój model Samcia może coś "po katalogu" w ciemno się ustrzeli, a później całą tą teorię porównasz sobie z empirycznymi wymiarami i jak się zgodzą to będzie prawie pewność :)
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Toć przecie większość zakupów do Samcia robię w suzuki-części i że nie dojrzałem tych krzyżaczków Oj, to ta moja wyszukiwarka musi słabo szuka
Cytat:
Ja bym tu strzelił w ciemno na 16x38
Po wstępnych pomiarach wydaje mi się, że chyba faktycznie będzie 16mm.
U siebie w sklepie wezmę oba rozmiary na wszelki, potem zwrócę ten, który zostanie
Po oskrobaniu tego ustrojstwa nie dojrzałem tam "segerków" , czyżby ich tam nie było?
_________________ Taka jest moja koncepcja, tak ja to widzę.
Wysłany: 2015-04-17, 18:59
egon napisał/a:
a nie łatwiej kupić na allegro cały przegub za 20 zł
Najłatwiej by było, ale nowego nie mogę znaleźć, a używka nie daje gwarancji, że będzie lepsza od mojej , a co za tym stoi, że za 20 zł pozbędę się usterki
ja próbowałem z malucha bo mi zalegał ale jest ciut za duży. Olałem system -zakładałem wspomaganie i musiałem przerobić ten drążek więc i krzyżak z mocowaniem mam z poloneza
Toć przecie większość zakupów do Samcia robię w suzuki-części i że nie dojrzałem tych krzyżaczków Oj, to ta moja wyszukiwarka musi słabo szuka
Cytat:
Ja bym tu strzelił w ciemno na 16x38
Po wstępnych pomiarach wydaje mi się, że chyba faktycznie będzie 16mm.
U siebie w sklepie wezmę oba rozmiary na wszelki, potem zwrócę ten, który zostanie
Po oskrobaniu tego ustrojstwa nie dojrzałem tam "segerków" , czyżby ich tam nie było?
Segerów niema one są "zapunktowane" zwykle.........
Wysłany: 2015-04-17, 23:29
No właśnie, troszkę się zdziwiłem w pierwszej chwili jak ujrzałem te zapunktowania zamiast segerków
Jednak tu przecież nie jest wymagane idealne wycentrowanie, czy wyważenie, ponieważ nie występują tu niewiadomojakie obroty jak na wale napędowym - gdzie takie zapunktowanie dałoby mniejsze szanse na wycentrowanie świeżo założonego krzyżaka. Ot taka luźna myśl
Wymieniałem już w różnych autach, zwykle rdzewieją i się ciężko kręci. Po wymianie nieraz zakładałem takie kondonki osłonowe z osłon drążków co zwykle kończyło problem. Nowy zapunktuj podobnie jak stary, będzie trybił
Jak rozumiem twój zamiar to chcesz drążek z podwójnym krzyżakiem?
Jeśli tak to nie i tak nie obędzie się bez cięcia i spawania więc w/g mnie ten kawałek drążka Ci różnicy nie zrobi
No to zdradziłeś waść swój biznesplan Pewnie po tym samym filmiku który widziałem. hehe
Jeśli ma być nówka to oryginał faktycznie może troszkę blokować ceną, ale spróbuj może przedzwonić do p. Sławka z suzuki-części.pl Jak nie to może używane plus wymiana krzyżaka na nowy? ale to znowu dodatkowa robota.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum