Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Mar 2013 Posty: 270 Skąd: Lwówek Śląski
Wysłany: 2016-01-19, 13:51 Krzyżak wału nie da sie zabezpieczyc
Krzyzaki kupilem takich samych wymiarow jak oryginalnie i wszystko spoko. Krzyzak pasuje w szczemiono w wale segery zabezpieczone a problem zaczyna sie w kopycie ktore przykrecane jest do dydra. Z jednej zbezpiecze a z drugiej str miseczka jest za wysoko i nie da sie zabezpieczyc. Tak samo mam z przednim i tylnym walem. Ktos mial moze podobny problem? Co moze byc przyczyna?
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2016-01-19, 16:04
A widełki się nie zbiegły przy wbijaniu miseczek?
Miałem tak parę razy, to straszny gównolit, mocniej stukniesz młotkiem i się gnie, wystarczy przyłożyć strzał z kierunku przeciwnego i miejsce na segera się znajdzie
Jeśli nie ten odklejony wałeczek, to może miałeś zmieniane wały i nie pasowały fi otworów śrub. Połówki krzyżaka po stronie mostu i reduktora masz założone ze starego.
Suwmiarka w rękę i będziesz miał pewność.
Wysłany: 2016-01-19, 20:10
raczej nic motane nie było bo samuraia kupiłem cywilnego sprowadzonego z włoch i krzyżaki były fabryka koyo wszystko git. najprawdopodobniej było tak jak Didymos i pacmano piszą tylko wierzyć mi się nie chciało że to możłiwe żeby zgieły się te widełki tym bardziej że jak się zginają to otwory w nich nie są już na przestrzał i miseczki krzyżaka teoretycznie nie powinny pasować. W sobotę się dobiorę do tego i sprawdzę o co dokładniej chodzi.
Wysłany: 2016-01-21, 14:09
" A widełki się nie zbiegły przy wbijaniu miseczek?
Miałem tak parę razy, to straszny gównolit, mocniej stukniesz młotkiem i się gnie, wystarczy przyłożyć strzał z kierunku przeciwnego i miejsce na segera się znajdzie "
Didymos miałeś rację. Widełki się zgięły jak na prasie wywalałem stary krzyżak. położyłem na klin kilka uderzeń młotem i pasuje wszystko
dla potomości - uważajcie na te widełki szczególnie przy mocnym imadle lub prasie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum