Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
resory czy sprężyny
Dominik576 
świeżak

Wysłany: 2016-01-19, 12:34   resory czy sprężyny

Witam kupiłem niedawno Samuraja puki co jest w opłakanym stanie ale mam na niego plan chciałbym go przystosować trochę do terenu mam zamiar zmienić całe kompletne zawieszenie ponieważ to co jest to widać ze już jest zmęczone praktycznie nie istnieje co sądzicie o tym znalazłem taki zestaw na allegro:

http://allegro.pl/resory-...5892497675.html

myślałem jeszcze żeby przerobić na sprężyny ale nikt w mojej okolicy tego chyba nie robi przynajmniej nie znalazłem a sam boje się trochę takiego wyzwania a gotowych zestawów nikt nie sprzedaje. bardzo proszę o wasze opinie mam nadzieje ze mi pomożecie i wspólnie coś wybierzemy. zalezy mi żeby samuraj poszedł w górę :)

rumun 
mechanik

Wysłany: 2016-01-19, 13:06   

na początku to wypada sie przywitać w odpowiednim dziale, a później troche poczytać bo ten temat już był sporo razy przerabiany...
samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.

SamNaSamZSam
Guru 4x4

Wysłany: 2016-01-19, 13:25   Re: resory czy sprężyny

Dominik576 napisał/a:
Witam kupiłem niedawno Samuraja puki co jest w opłakanym stanie ale mam na niego plan chciałbym go przystosować trochę do terenu mam zamiar zmienić całe kompletne zawieszenie ponieważ to co jest to widać ze już jest zmęczone praktycznie nie istnieje co sądzicie o tym znalazłem taki zestaw na allegro:

http://allegro.pl/resory-...5892497675.html

Ten zestaw sobie odpuść, jak poczytasz inne tematy jak sugerował Rumun to się dowiesz dlaczego.

Dominik576 napisał/a:
myślałem jeszcze żeby przerobić na sprężyny ale nikt w mojej okolicy tego chyba nie robi przynajmniej nie znalazłem a sam boje się trochę takiego wyzwania a gotowych zestawów nikt nie sprzedaje. bardzo proszę o wasze opinie mam nadzieje ze mi pomożecie i wspólnie coś wybierzemy. zalezy mi żeby samuraj poszedł w górę :)

Krosno?? Szybciutko cofaj coś napisał :D i pisz PW do tego użytkownika: http://samurai.org.pl/pro...ewprofile&u=846 Fachowiec przez duże F.

pacmano
web m@ster
Pacmano

Wysłany: 2016-01-19, 14:08   

Goscie z bielska kupuja gotowe, oklejaja swoimi nalepkami i podnosza cene. Takze tego :roll: Co do reszty to zapraszamy do lektury forum.

yenko 
Specjalista
PIMP MY PEPSI RIDE

Wysłany: 2016-01-19, 22:07   

X shock to kupa przez duże K. A kolega Krzyku przerabia na sprężyny ale ma długą kolejkę więc swoje odczekasz jak by co :-D

Jeżeli planujesz w dłuższym czasie używać samca nie tylko do jazdy w terenie to bym uważał na przeróbki springowe bo nie wiadomo w którą stronę pójdzie biznes przeglądowy w Polsce i czy będzie dalej możliwe "przechodzenie" przez przegląd tak przerobionym zawieszeniem.

Co do resorów to polecam resory od Mazura, a sklep sie nazywa partner4x4. Kontakt jest na stronie.

Starscream 
4x4 guru

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2016-01-19, 22:33   

yenko z gęby mi to wyjąłeś :mrgreen: Ci goście mi dom spalą za reklamę jaką im robię .
Kup sobie zestaw u mazura. Z tego co wiem to zależy od okręgowej stacji u mnie by raczej przeszło -kolega Kiszka na zlocie mi mówił ze u niego nie przeszło ze sprężynami. Ja raczej bym to olał bo z przeglądami lepiej nie będzie w tym popier.... kraju :evil: A jak się wykruszą tacy goście co na lewo robią to będziesz w czarnej dupie.
Ja byłem na przeglądzie 4 dni temu oczywiscie na legalnym. Jak to gość stwierdził że mam "stan lepszy niż nie jeden 10cio latek"... ludzie jadą póki coś nie odpadnie" Ale mówił mi tez że np o katalizator mogą kiedyś sie czepiać.

Dominik576 
świeżak

Wysłany: 2016-01-19, 22:43   

SamNaSamZSam bardzo dziękuje za informacje już pisze :-)

dziękuje wam również za to że odradziliście mi kupna tego zestawu bo wydałbym dużo kasy na coś co nie jest tego warte

i już idę się przywitać :)

yenko 
Specjalista
PIMP MY PEPSI RIDE

Wysłany: 2016-01-19, 22:47   

Dobrze Star że to nie ja Ci coś tam wkładałem do "gęby" :-D bo by później ludzie gadali haha

Wracając do tematu to uważam że resory są ok. Dla sprężyn to vitarę albo jimniego kupić i już.

Dominik576 
świeżak

Wysłany: 2016-01-19, 22:59   

to supe :-) r to już wiem co szukać a ile taki komplecik od mazura kosztuje tak mniej więcej bo dziś już dzwonił nie będę

Odpowiedz do tematu