Wysłany: 2015-12-30, 23:56 Zachowanie oryginalnego wydechu a sierżant
Przerabiam Samiego na sprężyny i zastanawiam się jak je najlepiej pomotać z tyłu. Nie ukrywam że był bym zadowolony jak bym zachował oryginalny wydech. I tu pytanie czy rozwiązanie takie jak poniżej z zdjęcia do radę i wytrzyma? Mam na stanie rurę 40x2mm i myślałem z niej pospawać sierżanta.
Ścianka 2mm to zdecydowanie za mało nawet ciężko będzie to dobrze pospawać z tuleją, Ja robię na 38x5 i z tej samej rury możesz sobie dotoczyć tulejki pod mniejsze polibusze z samuraja. A wydech raczej ciężko będzie zostawić ja (przy 4-linku) wywaliłem wydech i będzie dalej za belką ułożony w poprzek auta, tam gdzie był zbiornik.
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2016-01-20, 09:53
Sama niesymetryczność sierżanta aż tak bardzo nie przeszkadza, w Vitarze np. fabryczny sierżant jest niesymetryczny. A z wydechem to tak jak chłopaki piszą ciężko będzie zachować oryginał, wbrew pozorom naprawdę tam robi się ciasno. Pamiętaj też, że sierżant też lubi kolidować z wałem napędowym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum