Wysłany: 2016-03-15, 18:08 Dopuszczalny luz na wieloklinie (wielowypuscie)
Witam szanownych Kolegów.
Zastanawiam się jaki jest dopuszczalny luz na wieloklinie (wielowypuście) na wale napędowym (przedni) do samca.
Mój wał praktycznie się rozpadł, właśnie przyjechał do mnie nowy. Zakupiłem nowy-używany ale widzę, że też ma luz stąd moje pytanie.
Regeneracja wraz ze wspawaniem mocniejszego wieloklinu to 500pln. Ja robie u Dery w Poznaniu, ale chłopaki też mocno polecają kogoś pod warszawą. Pewnie Sam się wypowie.
Wysłany: 2016-03-15, 21:24
DUŻY napisał/a:
Kupienie dobrej używki to jak 6'tka w totka.
Regeneracja wraz ze wspawaniem mocniejszego wieloklinu to 500pln. Ja robie u Dery w Poznaniu, ale chłopaki też mocno polecają kogoś pod warszawą. Pewnie Sam się wypowie.
Ano się wypowie :) mnie kosztowała wymiana wieloklinu na przednim wale ~180zł w zakładzie Mechanix, w Warszawie przy Łodygowej. Tutaj pełna specyfikacja robót jakie im zleciłem i do dziś jestem zadowolony: http://samurai.org.pl/viewtopic.php?p=66525#66525
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
a co za wątpliwość idzie za pytaniem o długość wału?
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
W sprawie wału to banał,luz na wieloklinie i zakup używki.
A skoro już to szrot to spróbuje najpierw z nagrzanym pierścieniem,następnie z obspawaniem wielowpustu. Takie tam "doświadczenia"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum