Wysłany: 2016-01-31, 10:08 Tylni most vitary z przodu
Hey zastanawiałem się nad włożeniem tylniego mostu do przodu. Wiem że jakaś ekipa robiła taki manewr. Myslałem nad zwrotnicami z samuraja. Tylko co z półośkami ?
Najlepiej jak by została vitarowska tylko jaki przegub wtedy?
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2016-01-31, 10:59
Możesz zrobić na ori półośkach samuraia, wtedy będziesz musiał zrobić ten most dokładnie na szerokość przedniego samuraiowskiego i założyć w dyfrze przednie koronki z samca, ewentualnie na wzmacnianych np. TG, wtedy odpadnie konieczność wymiany koronek.
Jeśli chcesz uzyskać tą samą szerokość przedniego mostu, co tylny od vitary, to półosie będziesz musiał zrobić na zamówienie i znowu do wyboru masz oryginalne przeguby z samca albo jakieś wzmacniane.
Chyba Warka Team rzeźbiła patent z tylnym mostem vitary na przód, podpytaj Kwadrata.
Ostatnio zmieniony przez Didymos 2016-01-31, 11:02, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2016-01-31, 19:30
A jak zmusisz jakiekolwiek przeguby, żeby wlazły na tylne półosie od vitary?
Chyba, że podocinasz półosie na wymiar i zrobisz frezy pod przeguby, ale bez odpowiedniej obróbki cieplnej taka robota jest o kant dupy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum