[ Dodano: 2015-08-20, 16:10 ]
ostatnio "padlinka została wyposazona w nowe tarcze , klocki , dystanse 25mm .Dzis wskoczył nowy fotel od strony kierowcy inter groclin ;)
[ Dodano: 2015-08-26, 21:07 ]
drugi groclin prawie zamontowany został 1 otwór do wywiercenia ;) i fotele skonczone ;)
[ Dodano: 2015-08-27, 13:41 ]
nowy zderzak powstaje:)
[ Dodano: 2015-08-27, 13:43 ]
zastanawiam sie jakie złe moce zawładneły byłym włascicielem ze wyciał kawałek tej rury.
Mysle jak rozwiazac problemu tej rurki i jedyny sensowny pomysł jaki mi przychodzi do głowy to w rame wspawac tulejki na sruby (czerwone) od mocowania zderzaka a od czoła ramy wspawac profil (zielony) co wy na to??
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2015-09-01, 16:35
Pewnie źle nie będzie.
Ja tę rurkę całkiem wyciąłem, a przód ramy spiąłem płytą pod wyciągarkę.
Możesz też ją wyciąć, a w jej miejsce wspawać jakąś dopasowaną rurkę grubościenną.
Mysle jak rozwiazac problemu tej rurki i jedyny sensowny pomysł jaki mi przychodzi do głowy to w rame wspawac tulejki na sruby (czerwone) od mocowania zderzaka a od czoła ramy wspawac profil (zielony) Obrazek co wy na to??
ja mam tak u siebie zrobione za zamknięte profilem C poniżej jak to wygląda:
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2015-09-02, 09:48
Ja u siebie miałem tą rurkę w masakrycznym stanie, została wycięta z pomiędzy ramy a w końcówki które pozostały nabiłem cieńszą grubościenną rurkę i obspawałem. Teraz jak będę pewnie przerabiał przód to chłodnica ląduje na pace a na wysokości tej rurki wspawam tak jak Didymos płytę pod wyciągarkę a będzie to ceownik zimnogięty 200x50x5 czyli kawałek ramy od Autosana
co to za nowy silniczek :D ?? A na spawy albo kit (szpachla) najpierw z włóknem potem wykończeniowa a jak Ci nie zależy na wyglądzie kup sobie w sklepie lakierniczym masę uszczelniającą w tubie na wyciskarkę i tym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum