Wysłany: 2016-10-06, 22:44 Zdławianie silnika snorkel
Czesc jestem tu nowy, niedawno zakupilem pierwsza terenowke sj410 na wtrysku 1.3
Założyłem snorkela i niestety silnik nie dostaje odpowiednio duzo powietrza, przy podjazdach dusi sie a przy przyspieszaniu ok 2tys obrotów delikatnie go przytrzymuje. Po zdjeciu snorkela wszystko ok. Zalozylem nowy filtr powietrza mann. Moze sportowy filte k&n zrobi robote lub jakies inny pomysł ?
Wysłany: 2016-10-06, 22:47
zechaciałbyś dorzucić jakieś info o snorku? średnicę, przekrój, jakieś foto? Jak jest poprowadzony, jakie zakręty? Szczelny? Kominek masz na końcu? W którą stronę zwrócony?
Samochód na LPG czy benzynie? 1.3 masz przeszczepione z Samuraia czy jakiś inny? Przeszczep w całości z airboxem jak w 1.3 Samuraiowym czy jakaś kombinacja z oryginalnym od litrówki?
[ Dodano: 2016-10-06, 22:52 ]
a w ogóle to drogi Kolego nawet nie trafiłeś w odpowiedni dział.... ehhh ehhh
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Silnik oryginalny 1.3 na wtrysku bez kombinacji.
Snorkel plastikowy ze sklepu mudmaster za 3 stowki z allegro polaczony gumową rurą do obudowy filtra powietrza, wszystko pasowało idealnie, zestawy dedykowany do niego. W terenie komin do tyłu na drodze do przodu ale nawet jak jest do przodu to jest kiepsko. Kupilem szajs ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum