Pomógł: 22 razy Dołączył: 28 Lis 2013 Posty: 520 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-04-29, 15:39 fusible link - wymiana - jaki bezpiecznik
Drodzy,
skruszał mi fusible link (czyli złącze topliwe) przy akumulatorze. Potzrebuję go zastapić - prawdopodobnie kablem z bezpiecznikime. W starych postach gdzieś mi mignęła wartość 60A. Czy jest to właściwa wartość?
Zakładam, że to dotyczy seryjnych poborców prądu i seryjnej instalacji. Jak dasz 60A to pewnie też będzie dobrze pod warunkiem, że dasz odpowiednio gruby kabel który te 60A z zapasem odpowiednim przepuści.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Zakładam, że to dotyczy seryjnych poborców prądu i seryjnej instalacji. Jak dasz 60A to pewnie też będzie dobrze pod warunkiem, że dasz odpowiednio gruby kabel który te 60A z zapasem odpowiednim przepuści.
Dziękuję Samie,
też śledziłem co zagranica ma do powiedzenia. Zacznę zatem od okolic 40A (nie mam za dużo dodatkowych odbiorników) i zobaczę jak to będzie grało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum