No jakoś tak dziś mnie tkneło i napiszę parę słów o moim Samuraiu zawnym przez co niektórych "Struclem" ;)
A więc za nabyłem go we wrześniu 2010 i na pierwszy ogień poszły małe poprawki blacharskie (tylne nadkole + progi).
Auto zostało pomalowane w całości, co było dość durnym pomysłem bo lakier był ok tylko porysowany i po pierwszym wyjeździe wyglądał niewiele lepiej ;)
Auto dostało też zderzak pod wyciągarkę która wylądowała w aucie po 2 latach.
Tak wyglądała fura po malowaniu przed Choinka 2011.
Na ww. choince połamałem resor no i kupiłem od Mazura wersje HD na przód, jak widać na załączonym poniżej zdjęciu musiałem dokupić pręko tylne ;)
Tak się prezentowało z nowym kompletem, koła zaczęły być przymałe.
No i po kilku miesiącach wylądowały na aucie kopie Simexa 235/70r15
Z racji, że z plandeki mi zawiewało i marzył się hardtop zanabyłem coś co sprawiło że Sami wyglądał jak resorak :D Mój ziomwy dach.
I tak Strucel dawał sobie całkiem nieźle rade.
Na dniach fura dorobiła się kółek w rozmiarze 31x10.5r15
Lista modyfikacji:
Zawieszenie: Resory Mazur +2 HD; wieszaki +1 cal
Koła 31x10.5r15; obrócone trójkąty
Przełożenia w mostach 5.125
Ręczny na wale
Hamulce tarczowe na tyle
Instalacja LPG
Alternator 120A
Wyciągarka Ramsey REP8000 + zderzak pod wyciągarke
Dodatkowy dach hardtop
W planach:
Ciecie nadkoli
Zderzak tylny wykonany przez kolegę Krzykka
Swap silnika na Baleno 1.6
Więcej grzechów nie pamiętam ;)
_________________ yahoo33,
Samurai 1.6 16v - twinpower ;), Spring by Krzykku. Simex 31x10.5r15 Mosty 5.125, LR tył.
Ostatnio zmieniony przez Myszon 2014-05-26, 12:24, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2013-12-08, 21:33
Super porównanie starego resora z Mazurowym HD :) no i z całym szacunkiem "brawo Jasiu", bo Samcio w dużej mierze zachowany prawie w oryginale (buda, elewacja i otynkowanie) a z tego co kojarzę to też go nie oszczędzasz i lubisz poupalać. Fajny potworek.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Trochę odświeżony outfit, podcięte nadkola, założone poszerzenia, długnięty zderzaczek, nowy zderzaczek z tyłu, pod maską baleronik, wasik calmini też wjechał.
Samurai 1.6 16v - twinpower ;), Spring by Krzykku. Simex 31x10.5r15 Mosty 5.125, LR tył.
Zmienił się na lepsze i naprawdę cieszy oko Bardzo mi się podoba w twoim projekcie mocowanie hi lifta
Jak się jeździ na resorach mazura? nie za twardo?
_________________ W terenie nie zawsze duży może więcej...
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2014-10-16, 13:18
Mamy calkiem podobny set-up samca :D
Mi osobiscie jakis nie podchodza takie wielkie poszerzenia, no ale z cala pewnoscia lepsze to niz pasy transmisyjne. Ach jak to dobrze ze u mnie opona moze wystawac poza obrys blotnika
Kolo zapasowe masz mocowane na zawiasie do zderzaka?
mnie się podoba bo jest prawie oryginalny nie jakiś obrzyn tylko fabryka poprawiona a zderzak tylni to już super fajny.
pacmano -nie opowiadaj bo takie nadkola ma Szymek a o nim to nie powiem że ma samca do kościoła i jakoś mu dają rade
Yahoo a to nie Ty pytałeś o te wiertła piórowe, pilniki, walce ścierne i inne gadżety do poszerzania otworów właśnie? :D
Tak to ja :) Otwornica do metalu na wiertarce stołowej, dało rade z chłodzeniem później doszlifowanie frezem i pilnikiem. Lepiej odrazu na palniku wypalić ;)
Co do ceny wal do Krzyyka, mój to był prototyp wiec tutaj były inne warunki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum