Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Resory przód przeróbka? propozycje?
Prokus 
nowicjusz
Jan Palony

Wysłany: 2011-05-01, 00:03   Resory przód przeróbka? propozycje?

witam
mam taki pomysł zeby samemu zmontowac jakieś resorki do przodu. myslałem zeby dać główne pióro od samka i dorzucić reszte od innego auta. macie jakieś propozycje jak zrobic takiego kundla? z jakiego auta dobrać piórka zeby to jakoś działczyło. dodam ze lubie jak auto jest troche sztywniejsze wiec moze jakieś twardsze pióra?

ilio 
zapaleniec

Wysłany: 2011-05-01, 08:25   Re: Resory przód przeróbka? propozycje?

Prokus napisał/a:
witam
mam taki pomysł zeby samemu zmontowac jakieś resorki do przodu. myslałem zeby dać główne pióro od samka i dorzucić reszte od innego auta. macie jakieś propozycje jak zrobic takiego kundla? z jakiego auta dobrać piórka zeby to jakoś działczyło. dodam ze lubie jak auto jest troche sztywniejsze wiec moze jakieś twardsze pióra?

tak tak nowe OME

Adam.Ż 
nowicjusz

Wysłany: 2011-05-01, 11:56   

nie kombinuj tak. Szkoda zachodu bo nigdy nie będą robiły jak powinny.
Kup sobie dedykowane pod auto np. OME, Lovels lub coś z rodzimej produkcji. Nie polecam calmini - twarde i łamią się.

mar_celi 
świeżak

Wysłany: 2011-05-16, 08:16   

Jak chcesz pokombinować niewielkim kosztem poszukaj od trabanta dwie sztuki. Tam jest resor poprzeczny ma 8 albo 9 piór. Kilka piór Będziesz musiał wyciągnąć bo plomby z zębów wypadają na wertepach, wystają trochę poza auto ale na pewno będzie lepiej niż na plaskatych seryjniakach. Co do OME jak już się zdecydujesz to jazda bajka ale nie kupuj na przód +25, tylko minimum +75. Mam takie i po roku jeżdżenia stwierdzam że są jednak za miękkie do tłuczenia się po lasach, pomimo że nie mam wyciągarki ani klatki. Co do wytrzymałości faktycznię wygną się ale ciężko połamać przynajmniej w moim przypadku.

Odpowiedz do tematu