Witam,
na początku pragnąłbym przywitać się ze wszystkimi użytkownikami forum.A teraz opiszę swój problem, mianowicie ostatnimi czasy stałem się szczęśliwym posiadaczem samuraia, kłopot polega na tym , że dostałem go z wyjętą skrzynią do której poprzedni właściciel zapodział gdzieś wszystkie śruby i nakrętki.I tu rodzi sie najwięszky kłopot poniewarz nie znam nikogo kto takie śruby by posiadał.Czy być może ktoś z Was mógłby mi pomóc? Chodzi mi poprostu o specyfikacje śrub mocujących skrzynie do silnika oraz śrub do rozrusznika (długość, średnica, rodzaj gwintu) za wszelką pomoc będe dozgonnie wdzięczny gdyż naprawde chciałbym już zacząc moją przygodę z tym jakże urokliwym autkiem.
Pozdrawiam
Tytus, czy oby na pewno dobrze napisałeś?
Dawno temu co prawda to było jak skrzynię wyjmowałem ale z tego co pamiętam to były tam śruby do silnika M10x1,25 (z drobnym gwintem).
Kolego rudus666 wejdź na tego linka tam masz nr telefonu i zadzwoń do tego gościa i spytaj się o śruby bo może je mieć
Wieczorem zobaczę w swoim garażu bo te śrubki powinny mi gdzieś zostać po przeróbce na diesla..
Chodziły mi po głowie te Twoje gwinty M9 i już znalazłem śrubę od skrzyni. Tak jak mówiłem M10x1.25 z niepełnym gwintem, długość może być taka jak napisałeś
Swoje śruby do flanszy przy przeróbce na diesla kupowałem w firmie FABORY. Lepiej, szybciej i taniej jest pojechać na jakiś szrot lub do mechanika samochodowego bo tego typu śruby ciężko jest kupić w sklepie a na szrocie zapłacimy za całe wiadro tych śrub tyle ile w w/w firmie za sztukę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum