Witam, problem z reanimacją blachary się pojawił i w związku z tym mam pytanko:
czy reperaturka ogólnodostępna nadkoli tylnych będzie pasowała do hiszpana?
No ja nie mogę, poszycie do Samca, gdzie oni byli osiem lat temu
Jak na bulwar to sam miód
Nawet cena dobra jak policzyć pierdzielenie się z wycinaniem blach, z tym że do pełni szczęścia przydałoby się jeszcze dokupić nadkole wewnętrzne
a odpowiedz na pytanie z pierwszego posta "tak" czy to hiszpan czy japoniec, kształt karoseri jest taki sam.
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 11 Sie 2014 Posty: 198 Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2016-06-15, 09:51
Kurka, z tego co widzę ta jest do blaszanki, a natknął się może ktoś z taką do kabrio?
Albo ew. przód? Kiedyś gdzieś widziałem przednie razem z nadkolem, ostatnio nie mogę namierzyć.
Do kabrio nie widziałem, ale wystarczy odciąć górę. Tyle że w kabrio nie ma przetłoczeń, więc taniej wyciąć z arkusza blachy jeśli nie myślimy o oryginalnych poszedzeniach.
Będzie dobra pod warunkiem odpowiedniego zabezpieczenia.
Epoksydy, poliuretany, a po pierwsze dobre przygotowanie do malowania to podstawa.
Po malowaniu nie żałować na środki ochronne i będzie git.
400!!!! Za jeden. Ja wszystkie z ryfla zrobiłem i kosztowało mnie 250. Bo na nadkola zwykłą blachę dałem Z tyłu połowa nadkola była dobra😊. Teraz czas na podłogę
Ale jak ktoś chce mieć kolorek i oryginał to odpada takie rozwiązanie. Ale jest praktyczne.
Ciężkawo to się "spawa" po libacji
Ludzi straszysz
Z podłogą to racja, minimum to 1.0 a jeszcze lepiej 1.5, tyle że cięcie idzie mozolnie bez nożyc zmechaniziwanych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum