Wysłany: 2016-05-29, 20:22 Problem po wymianie kierownicy
Witam serdecznie, wymieniłem pare dni temu kierownice, z takiej:
na taką
Fizycznie kierownica pasuje lecz już na pierwszy rzut oka widać że jest dużo bliżej przełączników zespolonych od świateł i wycieraczek. Nie jestem w stanie za nią złapać i przekręcić aby nie włączyć wycieraczek albo kierunków (odległość pomiędzy kołem kierownicy a przełącznikiem jest na grubość palca), Pytanie czy da się coś z tym fantem zrobić? (gdyby przełączniki były centralnie na wprost a nie skierowane do mnie to było by ok) były jakieś inne rodzaje przełączników zespolonych do samuraja występujących z tą kierownicą?
_________________ Wiem wiem jestem dziwny bo odwiedzam myjki i nie topie samuraja po klamki :)
ja mam w swoim samim taka kiere jak ta 2ga która pokazujesz i przeąaczniki mam takie:
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
w sumie mam oba typy na stanie, postaram się do końca tygodnia je wykopac i popatrze czy maja te same wtyczki.
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
W moim przypadku naba albo dystanse odpadają bo ma być orginalne rozwiązanie no i byłby wtedy problem z kierunkami
[ Dodano: 2016-11-25, 08:32 ]
Temat dalej jest, z racji tego, że irytowało mnie ciągle haczenie palcai o kierunki i wycieraczki wrocilem na jakiś czas do pierwotnej kierownicy. Przełącznika zespolonego do dzisiaj nie udało mi się znaleść. Dodatkowo, człowiek od którego chciałem kupić owy przełącznik twierdzi, że aby pasował musze jeszcze zmienić kolumne kierownicy (to może się zgadzać bo widzę że obudowy do tych przełączników maja stacyjkę od przodu a nie od boku jak ja mam) Szczerze powiedziawszy nie wiem czy uśmiecha mi się wywalanie kolumny, stacyjki i przełączników tylko po to by zmienić kierownice :)
_________________ Wiem wiem jestem dziwny bo odwiedzam myjki i nie topie samuraja po klamki :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum