Wysłany: 2016-11-03, 17:41 korektor siły hamowania
Witam. mam problem z moim samuraiem poniewaz płyn nie dochodzi do tylnych cylinderków. po preanalizowaniu wszystkiego okazało się że to korektor siły hamowania nie puszcza. rozkręciłem go i uszczelka była naciągnięta i nie mam pojecia w którym miejscu powinna byc. przeszukałem cały internet i nie znalazłem aby w samuraiu był taki korektor jak ja mam założony. Wychodzi na to ze ten co ja mam jest od Jimnego . nigdzie nie moge znaleźć zestawu naprawczego . wurzuciłem tą uszczelke i załozyłem bez niej i teraz płyn dochodzi do cylinderków. i moje pytanie brzmi czy nie bedzie mi cofac płynu z tych cylinderków na fakt ze mam niesprawny korektor? macie może jakieś fotki jak wyglada oryginalny korektor w samuraiu? mój samurai to 51KW z 1990r 1.3
Wysłany: 2016-11-05, 23:03 Re: korektor siły hamowania
Chris91 napisał/a:
czy nie bedzie mi cofac płynu z tych cylinderków na fakt ze mam niesprawny korektor? macie może jakieś fotki jak wyglada oryginalny korektor w samuraiu? mój samurai to 51KW z 1990r 1.3
Jak Ci cofa płyn z cyliderków to bardzo dobrze inaczej by blokowało Ci hamulce nie taka jego rola. Korektor ma ograniczyć ciśnienie na tylną oś przy hamowaniu po to żeby Ci jej nie blokowało. Odezwij się do Adama Fiedlera on będzie miał na pewno jakąś używkę
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum