Wysłany: 2016-09-22, 06:53
ja bym spróbował najbardziej skrajne gwinty, czyli te co nie wkręcasz do redu obwinąć taśmą teflonową, tylko z głową żeby nie pakować tej taśmy do środka reduktora. Jakieś silikony czy dirka też chyba można, ale będzie trudniej odkręcić korek w przyszłości.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Też mi przyszedł na myśl teflon...
Taka sama sytuacja z korkiem na skrzyni biegów, ale tym wyżej z tyłu skrzyni, widać już ślady jakiegoś silikonu, i podejrzewam że ktoś chciał przedobrzyć i spieprzył sprawe...
Panowie, gwint na korku jest gwintem stożkowym, to do czorta jaki teflon??
Dokręcić mocniej, zmyć zmywaczem i obejrzeć za parę dni.
Oczywiście tylko w sytuacji w której rzeczony gwint jeszcze istnieje, bo na ewentualność typu "siła bez rozumu" pozostaje już tylko wstawienie nowego gwintu.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2016-09-23, 13:51 ]
Sprawdzone Koledzy?
_________________ Bo ja wolno myślę.
Rozum zostawiłem na warsztacie.
Oczywiście tylko w sytuacji w której rzeczony gwint jeszcze istnieje, bo na ewentualność typu "siła bez rozumu" pozostaje już tylko wstawienie nowego gwintu.
Pozdrawiam
Sprawdzone Koledzy?
Ocywiście zakładałem ze próby dociągnięcia nic nie dały, gwint nie pierwszej młodości, a wspawanie nowego bądź co bądź trwa chwile dłuzej niz próba uszczelnienia go prowizorką
Po co, wywalić reduktor, wrzucic dluzszy wal i git.
[ Dodano: 2016-09-24, 09:03 ]
Hałas napisał/a:
bulimierz napisał/a:
Pozdrawiam
Sprawdzone Koledzy?
Ocywiście zakładałem ze próby dociągnięcia nic nie dały, gwint nie pierwszej młodości, a wspawanie nowego bądź co bądź trwa chwile dłuzej niz próba uszczelnienia go prowizorką
Oczywiście
[quote="kratek"]Dr Frank ale jak jak ona jest bez podkładki? taka śruba z kwadratem 10x10 wklęsłym[/quote
Nijak, albo ktoś wykonał nowy gwint w obudowie, albo druciarstwo poprzednika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum