Mam silnik od Jimnego 1.3 ale planuje zrobić jeden wiatrak załączany pod termostat a drugi w razie potrzeby załączany pod palcem także nie powinen być za mocny ;)
Nikt dokładnie nie powie że masz założyć TAKI dokładnie model, celuj w chłodnicę od jakiejś 2.0 benzyny.
Jak masz zamiar latać po imprezach, większa objętość cieplna jest na plus, szczególnie do walki w błotach.
Dopasuj chłodnicę również pod kątem montażu, jak ustawiona, wzdłuż, czy w poprzek, gdzie chcesz króćce, coby z dolnym pałąkiem klatki Ci nie kolidowało, etc,
Zbyt duża chłodnica nie jest problemem, dopóki masz termostat oczywiście, no i jeżeli dysponujesz miejscem.
Pomyśl nad chłodnicą z wymiennikiem do oleju ze wspomagania, jeżeli będzie.
Jeszcze raz napiszę, wentylatory stosowane w samochodach biorą w trzy du...py prądu, a przy elektro wędkach nie ma za dużo prądu NIGDY.
Powodzenia.
_________________ Bo ja wolno myślę.
Rozum zostawiłem na warsztacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum