Wysłany: 2017-01-10, 19:57 Uniballe
prymierzam sie do mostu od patrola w samcu. chciałbym zastosowac uniballe moze ktos stosował albo mógł doradzic , jakie albo na co uwage zwrocic. Moze ma ktos ciekawe patenty na jakis dobry zamiennik bo dedykowane uniballe to jakies 300 zł sztuka
Porządne uniballe są drogie, ale na tym elemencie nie warto oszczędzać. Raz że bezpieczeństwo, a dwa to żywotność i szukałbym takich z możliwością smarowania
Porządne uniballe są drogie, ale na tym elemencie nie warto oszczędzać. Raz że bezpieczeństwo, a dwa to żywotność i szukałbym takich z możliwością smarowania
i uszczelką inaczej piach szybko je zweryfikuje to nie skaly w USA
prymierzam sie do mostu od patrola w samcu. chciałbym zastosowac uniballe moze ktos stosował albo mógł doradzic , jakie albo na co uwage zwrocic. Moze ma ktos ciekawe patenty na jakis dobry zamiennik bo dedykowane uniballe to jakies 300 zł sztuka
Mosty Patrola do Samuraja ? Jaki powód albo co to za koncepcja ? W terenie będzie dramat.
Wysłany: 2017-01-11, 10:50 Re: Uniballe
dardes napisał/a:
sztamgres napisał/a:
Mosty Patrola do Samuraja ? Jaki powód albo co to za koncepcja ? W terenie będzie dramat.
z samca mozna powiedziec zostanie tylko rama i reduktor , no i kawałek karoserii
z samca mozna powiedziec zostanie tylko rama i reduktor , no i kawałek karoserii
Ok, a przełożenia układu napędowego policzone ? Jaki piec ?
Wysłany: 2017-01-11, 14:20
jak narazie musi starczyć 16.16v vitarowski z skrzynia automat połączona z reduktorem samca.
Jak piec nie bedzie dawał rady to wtedy bede myslał nad czyms innym , poki co takich silników kilka lezy w garazu. przełozenia w mostach najwolniejsze z patrolowych 4,6 jak sie niemyle od 2.8TD
jak narazie musi starczyć 16.16v vitarowski z skrzynia automat połączona z reduktorem samca.
Jak piec nie bedzie dawał rady to wtedy bede myslał nad czyms innym , poki co takich silników kilka lezy w garazu. przełozenia w mostach najwolniejsze z patrolowych 4,6 jak sie niemyle od 2.8TD
Wysłany: 2017-01-12, 08:25
jak narazie seryjny reduktor od 1.3
koła chce jak najwieksze , mysle o 35''
pewnie powiesz ze słabo i nie bedzie dawało rady
chce zobaczyc jak bardzo zwolni skrzynia autoat
jak nie bedzie latało to bede wtedy myslał albo o innym piecu albo o przełozeniach
To juz Ci mówię, ze będzie padaka.
Minimum reduktor 4.16 do takiego zestawu plus DOBRY kaganiec
A i tak reduktor będzie miał cięzko!
PS: W razie W mam tanie 6.51 do reduktora samuraiowskiego
[ Dodano: 2017-01-12, 17:54 ]
Ale jak bym kładł mosty patrola to z silnikiem... pod 200 koni oczywiście wymusza to "troche" innych rozwiązań w napędzie
Wysłany: 2017-01-12, 22:57
Hałas napisał/a:
To juz Ci mówię, ze będzie padaka.
Minimum reduktor 4.16 do takiego zestawu plus DOBRY kaganiec
A i tak reduktor będzie miał cięzko!
PS: W razie W mam tanie 6.51 do reduktora samuraiowskiego
[ Dodano: 2017-01-12, 17:54 ]
Ale jak bym kładł mosty patrola to z silnikiem... pod 200 koni oczywiście wymusza to "troche" innych rozwiązań w napędzie
wiem wiem i myslałem o Tobie i twoich przełozenieach redaktora podrzuc mi na pw cenae za 6.51 bo nie pamietam ceny z giełdy- w sumie za 4.16 tez daj mi cene
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-13, 17:25
sztamgres napisał/a:
modne , nie modne ja jestem juz człowiekiem starszej daty
por wrócic do tematu UNIBALLE
Na Uniball'ach nie ma co oszczędzać, te kiepskiej jakość szybko dostaną luzu i będą do wywalenia. Ja od siebie polecam RuffStuff'a, ich obudowa jest wykonana z jednego elementu a nie tak jak w większości z dwóch. Miałem w ręku i widziałem też w zmocie na drążku panharda - jeździ od dwóch lat tam i nie chce dostać luzu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum