Calkiem nowa. Ostatnio wypinalem licznik i ja wyjalem i obecnie praktycznie nie moge tego zalozyc. Jakbym nie wkladal to ten dziubek sie nie zatrzaskuje, a jak juz sie uda to i tak za chwile wypada. Czy jest jakies specjalne ulozenie jak ta kostka plastikowa ma wejsc , pomijajac ze musi rowno kwadrat wejsc do licznika?
Zastanawiam sie czy nie wymienic na linke od "ulubionego" serwisu, ale wizualnie wyglada to lepiej:
Zamowilem ta z suzuki serwis na zapas tak czy siak. Niestety obecny silnik chodzi w trybie awaryjnym jezeli nie ma sygnalu z impulsatora i szalu nie ma. Takze trzeba na rajd cos w zanadrzu miec.
Na dzisiaj ma byc ta linka. Stara i tak sie rozlazla przez moje nieudolne proby zamontowania wiec jakby nie siadla nowa to wtedy zastanowie sie nad kablem do czujniaka walka Tylko co na to metromierz wtedy?
Metromierz - dla amatorów (np. dla mnie) wystarczy aplikacja pod Androida.
Profesjonalistom (są off-roadowi profesjonaliści? ) też by pewnie wystarczyła.
Problem w tym, że długość życia smartfonów w błocie jest raczej niewielka...
W temacie linek do licznika jestem świeżo po wymianie bo oryginalna zeszła co spowodowało zanik zdrowego rozsądku.
Kupiłem tą https://suzuki-czesci.pl/pl/p/Linka-licznika-Samurai/602 i przy montowaniu wyszedł mały problem - uszczelka która ma być w miejscu przejścia przez budę ma średnicę wewnętrzną sporo większą niż średnica linki i będzie się telepało. Da się z tym żyć, ale... średnica zewnętrzna uszczelki jest mniejsza niż otwór w budzie
W oryginalnej lince ta uszczelka wyglądała tak jak na tej http://www.samurai-serwis...ki-samurai.html
Problem rozwiązałem przecinając starą linkę, zdjąłem z niej starą uszczelkę i założyłem ją na nową linkę. Nie bardzo wierzyłem w powodzenie tej operacji bo otwór wewnętrzny w uszczelce jest dopasowany do grubości linki, a trzeba ją przeciągnąć przez 'odrobinę' grubszą końcówkę która idzie do reduktora. Odrobina oleju dla lepszego poślizgu, płaski śrubokręt i dużo cierpliwości pomogły naciągnąć ją bez uszkodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum