Obawiam sie ze tak latwo nie bedzie, jak nie wymagasz duzo to cisnienie doladowania i troszke dawka w gore, jak bedzie malo to pompa boscha z boostpinem i wtryski do kompletu, no i jakis intercooler by sie przydal, takim ukladzie ponad 100 koni bez problemu
150 KM z silnika diesla, czy to jest realne? Z tego co mi wiadomo to diesle duże, ciężkie i słabe;-)
Hehehe dobrze wiesz ze da sie i wiecej bylo u mnie na warsztacie 3,0tdi paaanie 300koni i wykres mom po zrobieniu softu na nowo i pomiarach gtechem wyszlo jakies niecale 240hp i ponad pol sekundy do setki szybciej niz poprzednie czysta. Czemu, nie wiadomo
Odelżenie samego koła zamachowego nic nie da a nawet pogorszy jak piszą inni ,żeby był jakikolwiek efekt należy jeszcze splanować głowicę i odchudzić wał zmienić wałek rozrządu itp itd a i to nie dodaje koni tylko poprawia moment obrotowy w większości przypadków .A druga sprawa to w 1,9td nie warto się bawić w jakikolwiek tuning, lepiej wsadzić jakiegoś dizla z kompem i go zmapować i pobawić się pompą i wtryskami.
_________________ Its obvious why men lift there trucks... Fat chicks cant jump.
Odelżenie samego koła zamachowego nic nie da a nawet pogorszy jak piszą inni ,żeby był jakikolwiek efekt należy jeszcze splanować głowicę i odchudzić wał zmienić wałek rozrządu itp itd a i to nie dodaje koni tylko poprawia moment obrotowy w większości przypadków .A druga sprawa to w 1,9td nie warto się bawić w jakikolwiek tuning, lepiej wsadzić jakiegoś dizla z kompem i go zmapować i pobawić się pompą i wtryskami.
Morderca
_________________ Bo ja wolno myślę.
Rozum zostawiłem na warsztacie.
Od razu morderca
Po prostu tdi jest lepsze niż archaiczne td , z td jest jeszcze taki problem że turbina jest tam tylko po to aby silnik dizla płynniej pracował ,przeważnie dmucha małe ciśnienie.
_________________ Its obvious why men lift there trucks... Fat chicks cant jump.
Panowie jak już mówimy że 1.9 td slaby to może odowie mi ktoś :
,,A kto mi powie jak ustawić dawkę paliwa oraz boost pin ?
Boost pin dawkuje więcej paliwa wraz ze wzrostem ciśnienia wytwarzanym przez turbo, zgadza się?
Po bucie w podłodze przykapca samurajek na czarno lecz nie mam pewności czy to przez wkręcona za mocno śrubę od bost pina czy przez śrubę od dawki paliwa.
Jak to ustawić prawidłowo ?
Pompa boscha, brak kata
Chciał bym wycisnąć max z tego silnika.``
Kolego, poświęć parę godzin wieczorem i grzebnij po necie. Na pytania nurtujące Cię są setki odpowiedzi. Znajdziesz wszystko, po prostu to zbyt dużo pisania, a inspektor głupio zagląda
_________________ Bo ja wolno myślę.
Rozum zostawiłem na warsztacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum