Wysłany: 2017-01-31, 22:20 Wielka pętla samuraiem po Polsce terenem.
Witam wszystkich.
Jutro, jak się wszystko uda:D chciałbym ruszyć moją białą strzałą na wyprawę po Polsce.
Zrobiłem już ok 7 tys km terenem motocyklem po naszym kraju, teraz czas na auto.
Auto modernizuję już 7 lat:D i chyba 1 tys km bez awarii to był max.(używam go dość intensywnie..
Na tym wyjeździe mamy zamiar zrobić ok 2 tys.km
Mamy na to przeznaczone ok 10 dni.
Jeśli ktoś ma ochotę przyłączyć się do nas na jakimś odcinku, albo dać nr pomocniczy jeśli jedziemy przez jego rewir, zawsze będzie miło, bo nie wiem co nas spotka.
Póki co w planach jest dotarcie na sobotę do trójmiasta , żeby balecik uskutecznić:D
Jeśli kogoś interesuje wypisze co zabieramy:
łopata
4 szekle
koło zapasowe
4 pasy transportowe
tasmy,trytki,klucze,okulary ochronne,rękawiczki jednorazowe i robocze,kalosze:D
dodatkowo ok 50 metrów(pas+lina)
ręczna lebiotka
air jack
zapasowe alternator
pasek klinowy
pompa paliwa
10 litrów kanister
zapasowy kluczyk pod autem
zblocze
bezpieczniki
gumy reduktora
5l oleju,5 litrów chłodniczego,5 l oleju przekładniowego
zestaw naprawczy do koła
jeszcze jutro muszę ogarnąć "zestaw naprawczy do pękniętego resora"
kompresor jest w aucie
Mata do prac
Namiot
folia termiczna, śpiwory, karimaty-liczymy , że jakąś nockę w namiocie strzelimy.
W aucie przed wyjazdem ogarnięte zostało:
klocki przód
tylne bębny
chłodnica nowa
wyprostowany drążek, bo się w banan wygł-swoją drogą muszę to wzmocnić po powrocie
Wysłany: 2017-01-31, 23:28
Genialnie!
a dajcie proszę link do mapki takiej co można przybliżać, tak na oko to przez łódzkie w okolicach Kutna/Łęczycy/Piątku przelatujecie... ale to widzę jedynie oczami wyobraźni :)
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2017-02-01, 11:33
szymszym napisał/a:
Dany44 napisał/a:
Hej super sprawa to i ja poproszę o info jak będziecie lecieć z Poznania A2 do Warszawy, chętnie złapię Was gdzieś przed Wawką
tak na oko to oni A2 raczej nie będą jechać :)
Na mapie słabo widać..... ale faktycznie A2 bardziej o Łódź zahacza, tak czy siak fajnie było by się na trasie spotkać i cyknąć jakąś fotę lub filmik z przejazdu
Trzymam kciuki
Fajna sprawa, czekamy na relacje z każdego etapu okraszone dużą ilością zdjęć.
p.s. kiedyś jak jeszcze na quadzie jeździłem, robiliśmy wypady ze znajomymi Tarnobrzeg => Baligród. Wyjeżdżaliśmy w piątek rano, w sobotę jeździliśmy na miejscu, a w niedziele powrót do domu. Cały czas terenem, asfalt tylko przecinaliśmy.
Hej.Za duzo sie dzieje zeby telefon chwycic.
Zaczynamy od polnocy-a z Warszawy juz bedziemy a2 na szybkosci.
Poki co 80-90%teren.
W srode ruszylismy o 23-jechalismy do 8smej ,gdzies w srodku Polski nad zamarznietym jeziorem rozbilismy namiot-ognisko nie chcialo sie palic,mimo rozpalki,wahy i wielu ognisk bagazu doswiadczenia.W czw.od 11 do 12 dojechalidmy do Mielna-tam hotelik:)
W pt 11.30 ruszylismy na plaze:)ok 140 km plaza zrobilismy plus troche lasow,kilkanascie km asfaltem i dotarlismy na polwysep helski-o 4.30 rozstawiony namiot i ognisko..uff.
Poki co zerwalo jedna gume pod reduktorem-jedna peka-pasy poszly w ruch i poki co wszystko sie trzyma(mamy jeszcze2 zapasu)
Niestety przez wszystkie modyfikacje reduktor chyba kilka mm jest naprezony i czasem gume zerwie,wiec w pon przesuniemy minimalnie otwory dolne pod gume reduktora.
Dzis rest day.Basen i imprezka w gdansku
[ Dodano: 2017-02-16, 16:42 ]
Zapakowani pod dach.
Urwana guma reduktora, na szczęście była zapas
Pecik na masce.
Zwinięty obóz.Spaliśmy 4 noce pod gołym niebiem,3 w hotelach.2 u ziomka.
Lodowe plaże.
Chwila zagapienia i rów
10 km po jeziorze, z miasta do miasta.Lód był sprawdzony
Szcześliwy typ po wyciągnięciu jego ML z błota.
Nasz ciepły domek.W środku rozbiliśmy namiot.
Jeśli kogoś zainteresuje to się rozpiszę, bo przygód było sporo.
Pozdrawiam.
_________________ Silnik 1.8 IS BMW,przełożony wieszak zaa przednią oś, OME,+dłuższe wieszaki,
Wzmocnione pochwy.
Hampel jimmy
Wały wzmocnione
Blokada tył ARB,Lekkie felgi, opona AT 31
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum