Witam, mojego samuraja dręczy pewien problem. Podczas jazdy co jakiś czas przez 5-10 sekund słychać stukanie dochodzące z okolic tylnej osi. Do tego autem szarpie, uczucie jakby przez moment moc nie była przenoszona na wał.
Czy ktoś spotkał się już z podobnym problemem?
Wysłany: 2017-10-08, 17:40
po czym wnosisz, że z okolic tylnej osi? Przez ramę i słabo wytłumioną budę dźwięki w środku lubią płatać figle.
Jak masz uczucie utraty mocy to jakby się sprzęgło ślizgało. Obroty rosną, a auto nie przyspiesza? To się dzieje zawsze czy w jakiś szczególnych okolicznościach? Powtarzalne czy spontaniczne? Krzyżaki dają raczej metaliczne stuki i nie powinny powodować "braku" mocy*.
*chyba że Ci krzyżak wybuchnie i rozczłonkuje wał to wówczas strata mocy będzie odczuwalna i zauważalna :D
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Może rzeczywiście z tą tylną osią przesadziłem. Sytuacja nie powtarza się w określonych momentach, może zdarzyć się od razu po ruszeniu, jak i po kilku kilometrach jazdy. Hmmm jeszcze wystąpił jeden objaw przy jeździe pod górę auto przyśpieszało słabiej niż zwykle i wpadło w delikatne drgania, które nigdy wcześniej nie wystąpiły. Może to jednak to sprzęgło się ślizga.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum