No dobra...
Przerobiłem sobie zestaw dwóch bezprzewodowych telefonów DECT z centralką.
Centralka wypruta do małej obudowy i zamocowana pod pałąkiem.
Dwa telefony mają dołączone takie hmmm... słuchawko-mikrofony zakładane na ucho (nie wiem jak się to fachowo nazywa). Słuchawkę chowa się do kieszeni i wygląda się jak agent CIA
Kiedyś miałem nawet wizję, żeby zamiast mikrofonu/słuchawki podłączyć laryngofon i fonowód (bo kabelek trochę przeszkadza), ale z braku czasu projekt zdechł...
Jak się zaczyna akcja, to po prostu używa się funkcji "zadzwoń do drugiej słuchawki" i zostawia otwarte połączenie. Na upartego można nawet między samochodami gadać.
Przy większej ilości słuchawek można by sobie nawet zestawić telekonferencję
Zasięg 50-100m.
W sumie leży to wszystko teraz w szafie. Mogę się pozbyć, jak ktoś chce.
Niestety w wyborze nie pomogę, ale samą wizję interkomu jak najbardziej polecam.
Gościnnie jako pilot miałem okazję używać i powiem wam, że bajka. Gardło mniej boli i jakoś wszystko szybciej idzie
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Z całym szacunkiem ale ten intercom chyba nie jest bezprzewodowy, w kabinie to jakoś sie dogadujemy. Ja osobiście zakupiłem droga kupna krótkofalówki Motorola TLKR T60 i słuchawki takie ja w linku po niżej ale nie w tej cenie. Dzięki funkcji VOX można gadać bez rąk, tylko trzeba sobie wyrobić odruch że vox działa z opóźnieniem więc wypowiedź trzeba zaczynać od przekleństwa :) :) :) i później jest super. Ale ja słucham kolegów mocno wklejonych i jak im sie np. zerwie lina od wyciągarki to z tymi przekleństwami nie będzie problemu.
0Mialem takie (lub bardzo podobne, tez chinskie) pozyczone i wystarczaja w zupelnosci. Nie bylo problemu na odcinkach gdzie pilot jest N metrow z przodu i grzebie sie z lina ;)
Pomógł: 6 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Mar 2014 Posty: 652 Skąd: wyszków
Wysłany: 2015-09-30, 16:48
ja też miałem przez jakiś czas zamiar to kupić i w końcu nadszedł ten czas :) ale nadal nie zdecydowałem jakie i za ile :D
kiedyś zawias mi dawał namiary na jakieś tanie i dobre ale już nie mam tej wiadomości w skrzynce.
_________________ samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.
Chomik te intercomy są w pełnym duplexie rozumiem?? czyli gadasz tak jak przez tel. można mówić równocześnie??
Tak to w tym rozwiązaniu jest najfajniejsze.
Dzięki chłopaki za opinie no to trzeba teraz zbierać kase na intercomy i kaski. i będzie super. Ale jak na razie na DX najtaniej wychodzi po dzisiejszym kursie około 330 PLN za parkę
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Pomógł: 26 razy Dołączył: 10 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 2015-09-30, 21:00
Kupione dzisiaj na eBay za 58 £. Będę testował w listopadzie
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum