Jak w temacie , jak macie zrobione w swoich samcach klatki bezpieczeństwa , jak zaprojektowane itp,
Zachęcam do rozmowy i podzielenia się wiedzą na ten temat mile widziane fotki
Ostatnio zmieniony przez Suzuka 4x4 2011-01-11, 22:03, w całości zmieniany 1 raz
A właśnie, jest sens zakładać zewnętrzną klatkę, a raczej lekkie orurowanie bez wzmocnienia pod szybą? Poprzeczna rura blokuje zawsze położenie szyby na maskę, a w sumie rury miałby robić w pewnym sensie za porządny stelaż do montażu bagażnika dachowego. Ktoś z Was robił coś podobnego?
tak naprawdę seryjny samuraj wytrzyma zwykłą rolkę przez dach i nic nikomu nie powinno się stać.
gorzej, gdy rolka jest z wyższej górki albo z jakimś uderzeniem, wtedy klatka zwyczajnie ratuje życie.
fajofskie te klatki i też chciałbym taką mieć... na razie natomiast unikam trawersów a poza tym w momencie gdy po nieudanym podjeździe pod górę zaczynam się cofać to za wszelką cenę staram się trzymać toru jazdy...
_________________ SPOA, wieszaki 15cm, BMW powered - 160hp, 32"
Wysłany: 2012-09-09, 12:35
To ja moze przytocze dla zainteresowanych, mam takie male zboczenie zawodowe na punkcie bezpieczenstwa wiec u mnie w aucie klatka to bedzie jedna z pierwszych rzeczy w ktore zainwestuje. Po objechaniu wszystkich spawaczy w okolicy ktorzy proponowali tuleje czy uzywanie gietarki ktos z "duzego forum" podrzucil link do ireco motor sport, chlopcy sa z bielska i widzialem pare ich samurajowych klatek, dosc fajne. Z tego co rozmawialem przez telefon to jezeli dostarcze rozebranego samuraia to cena rzedu 2-2,5 tys. zl, czyli pare stowek wiecej niz chca miejscowi spawacze. Jakos na jesieni bede zakladal to dam znac wiecej :D
Panowie zamierzam zrobić samemu klatkę, tylko nie bardzo wiem jak się zabrać. Jaką średnicę i grubość dobrać. Może ktoś ma jakieś rysunki lub zdjęcia ?
Pomógł: 54 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 2449 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-02-03, 18:25
Jak zamontujesz na zewnątrz,to mogą być problemy przy kontroli drogowej jeżeli auto będzie używane na co dzień.Jeżeli tylko w teren to z rury bezszwowej i z pomyślunkiem.Kliknij w google klatka bezpieczeństwa samurai ,a jestem pewien,że coś znajdziesz.Ja mam zintegrowaną z ramą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum