Wysłany: 2017-05-28, 20:14 Samurai stoi przechylony
Witam, mój samurai stoi lekko przechylony na prawą stronę. Różnica to ok 6cm między prawą a lewą. Zawieszenie nowe Leśniki , amortyzatory tez nowe, cybanty nowe. Ktos może doradzi
Wysłany: 2017-05-28, 21:12
a kiedy to się stało? Po założeniu nowych zawiasów? Jeśli tak to jak było na starym zawiasie? Różnica jest na przodzie, tyle, czy po całości jednego boku?
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Wysłany: 2017-05-28, 21:53
wieszaki takie same na lewej i prawej stronie? Mocowania resorów symetrycznie? Przy zakładaniu nowego zawiasu była jakaś różnica w trudności zakładaniu resorów na lewej czy prawej stronie? Zamieniałeś resory lewo/prawo na testy? Choć jak stał krzywo na starym zawiasie również to ja bym szukał czegoś na/w ramie. Bez amorków też krzywo stoi?
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Maj 2016 Posty: 88 Skąd: Świerklaniec
Wysłany: 2017-05-28, 22:36
To może być ciekawa zagadka. Mój po regeneracji resorów, po ułożeniu się przysiadł na prawo, ale na szczęście tylko o 1cm (tak. widzę to gołym okiem, potwierdziłem pomiarami).
Obstawiam wadę resorów, chyba że producent poszedł w stronę tych firmowych i oznacza je: strona kierowca, strona pasażer - tak jak np. Lovells bo niby częściej auto jeździ tylko z samym kierowcą - tak ktoś to tłumaczył na forum.
_________________ Samurai 1.3 (1992r), Lovells +2 cale, XTR 12000 speed, simex 235/70 i coś tam jeszcze.
Jak było na starych, to może buda skorodowana i mocowania weszły do środka?? Zmierz odległości od ziemi do ramy i będziesz wiedział, czy to przez zawieszenie, czy buda.
Koledzy z forum twierdzą, że rama samuraia jest bardzo solidna. Ale... może miał wcześniej wypadek i jest przekoszony? Oby nie!
Na początek badanie przynajmniej organoleptyczne czy rama i inne elementy nie są po wypadku:(
Wówczas resory - cały zestaw obrócić, czyli prawy dać na lewy i odwrotnie.
_________________ Arek
Życie jest jak muzyka.
Przestrzeń między nutami jest ważna jak nuty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum