Wysłany: 2017-11-12, 21:31 Blaszak z 1.8 is dylemat zawieszenia
Witajcie.
Posiadam suke na reseroach.Przedni wieszak przeniesiony za kolo.Piora i amor OME.Pochwy mostow obspawane-wzmocnione,tyl blokada.Kola 31 At,mam 31 simex ale leza..waly wszystkie wzmocnione,reduktor w kagancu,amor skretu.
Zawieszenie bez awaryjne.(ok 8 tys km testow)Jak jest zaladowany wiadomo lepiej sie prowadzi-ale komfort?:) tak czy siak jak w samuraiu.Przy 110 prowadze auto jedna reka,a daje rade zamknac budzik:) straszono mnie ze zle zrobione sprezyby potrafia auto w drgania wprowadzac itd.
Zastanawiam sie nad dalsza droga rozwoju maszyny.Wiem ze jest duzo watkow jak na sprezyny przerobic ale chcialbym cos wiecej..najlepiej zeby mogl skakac hehe
Opcje
1.Zostawiam te mosty-sprezyny zalozyc a amor w standardowym miejscu
2.jak wyzej ale mocowaniem amora wyjsc w komore silnika
3.zmienic mosty na toyoty?ciezsze,grucha wieksza,ale tez kola wieksze utargaja..pewnie 33at bez problemu?mocowanie amora standart lub w gore wyjsc.Do tego dochodzi problem przelozen w mostach,oraz ze kolejne podzespoly moga nie wytrzymac-reduktor,waly,mocowania tego wszystkiego.
Z wysokoscia auta raczej nie mam problemu-w wlkp nie ma gor.Auto
Uzywane wszedzie,miasto,czasem mala trasa,bloto,dwa tripy 2 i 4 tys km.W glowie chodzi pomysl wyjazdu na 10 tys km. Wiec bezawaryjnosc jest nr 1 potem komfort.
Dzieki za wasze opinie
Pozdrawiam
[ Dodano: 2017-11-12, 22:00 ]
Jako porzadny forumowicz postaram po czesci sam sobie odpowiedziec po przeczytaniu watku o 33calowych kolach piotra.
Mosty suki sa ok nawet do 33At-w zwiasku ze raczej uzywam opon At w razie potrzeby zalozyc przod tyl wzmocnione polosie.
Tematy z magiczna srubka troche nie rozumiem:/
W planach mam blokade na przod.
Pytanie czy amory sa wytrzymalym rozwiazaniem,jakie,i co da wyjscie mocowaniem gornym wyzej.Chcialbym aby auto bardziej mialo zdolnosci cross c niz do wjezdzania po dach w bloto.
_________________ Silnik 1.8 IS BMW,przełożony wieszak zaa przednią oś, OME,+dłuższe wieszaki,
Wzmocnione pochwy.
Hampel jimmy
Wały wzmocnione
Blokada tył ARB,Lekkie felgi, opona AT 31
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum