Założyłem dziś światła do jazdy dziennej LED.
Światełka są małe ale robotę robią EXTRA! czyli tak jak samuraj w terenie
Świecą tak mocno, że wieczorem mobilki migają mi długimi, żebym je wyłączył..
Światełka te na razie zamocowałem do rury łączącej ramę ale lada dzień osadzę je na zderzaku więc nie co wyżej i widoczny będę już ze 100km
Moc około 8W więc mogą świecić się non stop i nie trzeba ich wyłączać a tak apropo to fajny bajer na nockę na ryby czy na jakiś biwak-mogą świecić się całą noc i obozowisko mamy oświetlone!
Oczywiście światła te są legalne, mają homologację itp, itd
Niżej fotki światełek w dzień i późnym wieczorem bo w nocy to po prostu jest całkowite oślepienie
Moje zdanie jest takie, że powinno być zakazane nazywanie żarówek włóknowych źródłami światła...
Na zdjęciu niżej samuraj z otwartymi drzwiami do garażu i włączonymi światłami LED i oświetla całą wioskę po zamknięciu drzwi do garażu bije łuna wokół
Nie widziałem tych świateł na allegro. Dostałem je od kolegi który miał je w swoim samochodzie założone, samochodem wywinął dzwona i światła stały się nie potrzebne..
Kolega jest fanatykiem LED'ów a skąd miał te światła to nie wiem.
Na kloszach jest marka "SIJ LED" i jest to coś takiego jak na foto niżej:
A góralem Albercie nie jestem tylko rasowym zachodniopomorzaninem
Po moim swapie miałem podobny problem ze światłami (słabo świeciły), pomiary woltomierzem na klemach aku przy uruchomionym silniku wskazywały około 11-12V..
Przy alternatorze woltomierz wskazywał 14.4V..
-Przyczyna była w zbyt cienkim przewodzie łączącym aku z alternatorem. Przy benzynie aku jest tuż nad alternatorem i ten przewód "daję radę" a u mnie po wydłużeniu odległości między altkiem a aku i przy zostawieniu tego samego cienkiego przewodu nie dało rady
Po zmianie przewodu na nieco "grubszy" ładowanie na klemach aku wynosi ok 14V i światła świecą tak jak powinny
Nic na drodze nie wkurwia mnie tak mocno, jak samochody z zamontowanymi jakimiś dodatkowymi ledami, pierdolnikami, hidami czy czymkolwiek co sprawia, że właściciel się cieszy a ja z naprzeciwka mrużę oczy. Ja też mam, bo są mocno praktyczne ale włączam tylko kiedy jadę po pustej drodze lub w terenie.
_________________ Gdzie Patrol nie może tam Samuraia pośle :D
WWW.EXTREMPULAWY.PL
ja mam dodatkowo 7 lamp i swieca ladnie, lecz TYLKO wlaczam je w terenie, bo sam widze jak stane przed autem ze nic nie widac.Trzeba tez dbac o innych uzytkowników, a lampy dodatkowe naprawde sie przydaja
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum