Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Blaszak z 1.8 is dylemat zawieszenia
amplexus 
rozgadany

Wysłany: 2017-11-12, 21:31   Blaszak z 1.8 is dylemat zawieszenia

Witajcie.
Posiadam suke na reseroach.Przedni wieszak przeniesiony za kolo.Piora i amor OME.Pochwy mostow obspawane-wzmocnione,tyl blokada.Kola 31 At,mam 31 simex ale leza..waly wszystkie wzmocnione,reduktor w kagancu,amor skretu.
Zawieszenie bez awaryjne.(ok 8 tys km testow)Jak jest zaladowany wiadomo lepiej sie prowadzi-ale komfort?:) tak czy siak jak w samuraiu.Przy 110 prowadze auto jedna reka,a daje rade zamknac budzik:) straszono mnie ze zle zrobione sprezyby potrafia auto w drgania wprowadzac itd.
Zastanawiam sie nad dalsza droga rozwoju maszyny.Wiem ze jest duzo watkow jak na sprezyny przerobic ale chcialbym cos wiecej..najlepiej zeby mogl skakac hehe samurai2
Opcje
1.Zostawiam te mosty-sprezyny zalozyc a amor w standardowym miejscu
2.jak wyzej ale mocowaniem amora wyjsc w komore silnika
3.zmienic mosty na toyoty?ciezsze,grucha wieksza,ale tez kola wieksze utargaja..pewnie 33at bez problemu?mocowanie amora standart lub w gore wyjsc.Do tego dochodzi problem przelozen w mostach,oraz ze kolejne podzespoly moga nie wytrzymac-reduktor,waly,mocowania tego wszystkiego.

Z wysokoscia auta raczej nie mam problemu-w wlkp nie ma gor.Auto
Uzywane wszedzie,miasto,czasem mala trasa,bloto,dwa tripy 2 i 4 tys km.W glowie chodzi pomysl wyjazdu na 10 tys km. Wiec bezawaryjnosc jest nr 1 potem komfort.
Dzieki za wasze opinie
Pozdrawiam

[ Dodano: 2017-11-12, 22:00 ]
Jako porzadny forumowicz postaram po czesci sam sobie odpowiedziec po przeczytaniu watku o 33calowych kolach piotra.
Mosty suki sa ok nawet do 33At-w zwiasku ze raczej uzywam opon At w razie potrzeby zalozyc przod tyl wzmocnione polosie.
Tematy z magiczna srubka troche nie rozumiem:/
W planach mam blokade na przod.
Pytanie czy amory sa wytrzymalym rozwiazaniem,jakie,i co da wyjscie mocowaniem gornym wyzej.Chcialbym aby auto bardziej mialo zdolnosci cross c niz do wjezdzania po dach w bloto.
Wały wzmocnione
Blokada tył ARB,Lekkie felgi, opona AT 31

Odpowiedz do tematu