Cześć.
Wiem że do zimy daleko ale mam czas to chcę ogarnąć jedną sprawę. Samurai na zimę dostanie pług do śniegu. Mam dość duży lift ale przy podniesieniu pługa cm od ziemii zasłoni on światła mijania nie wspominając nawet o kierunkowskazach. O tutaj moje pytanie jak to podłączyc? Myślałem na podpięciu pod gniazdo przyczepy, kabel przy ramie i 2 haogeny LED-owe na masce + kierunkowskazy. Jak myślicie, dobry pomysł? Czy macie jakieś inne rozwiązanie.
P.S. Samochód nie będzie ciągał przyczepy wraz z pługiem więc gniazdo będzie wolne.
Wiem że i tak nie moge jezdzić z pługiem po drogach.
Lampy muszą myć na samochodzie gdyż na pługu nie ma elementu który by się nie podnosił czy skręcał podczas zmiany kąta odśnieżania.
Mam samca long z pługiem dedykowanym- super sprawa, lampy sa zespolone z kierunkami jak w koparko ładowarkach jak JCB, po drogach jeżdżę bez problemów z polizei
Wysłany: 2018-05-27, 00:55
Starscream napisał/a:
:mrgreen: co tym cisnąć ? 20cm puchu ? za ten pług to lepiej dobrą odśnieżarkę kupić
Mam prawie kilometr prywatnej drogi którą trzeba regularnie odśnieżać. Traktora nie opłaca mi się kupować a odśnieżarką zeszlo by to bardzi dlugo. Pługiem przejade raz, odepnę na końcu drogi i pojadę spokojnie do pracy.
Nie 20 cm puchu, tylko całkiem dobrze można pchać i mokry snieg. Ważne żeby lemiesz miał odpowiedni kąt, dobry gumowy zgarniacz i musi swoje ważyć i nawet biedny silniczek suki spokojnie daje rade. Nie dyskutujemy o przewadze maszyn rolniczych nad samurajem... Tak dla przypomnienia.
A odśnieżarki to przed garaż i na chodniczek polecam, mój durny najmądrzejszy tatuś sobie kupił... I teraz juh bo strzela, bo guzik mu dają grzane manetki jak w ryj śniegiem wali.
[ Dodano: 2018-05-27, 09:56 ]
Btw... Policja sie czepia. Nie wszedzie, ale ja juz po klienta z laweta lecialem. Panowie z naszej drogowki zabrali dowod i dupa, bo oswietlenie robocze pluga to nie oswietlenie do jazdy, a plug po podniesieniu zaslanial oryginalne oswietlenie pojazdu, brak homologacji, etc.
Jak zazwyczaj, trafisz zle i po dowodzie.
Dla jasnosci, jestem przeciwny poruszaniu sie w ruchu ulicznym, samochodow osobowych, czy terenowych wyposazonych w plugi odsniezne.
_________________ Bo ja wolno myślę.
Rozum zostawiłem na warsztacie.
Wysłany: 2018-05-27, 11:48
Ja z nim gównie bede jezdzil po drogach bocznych, czasami do sklepu ok 1.5km jak nie bedzie mi sie chcialo go odpinac na tak krótki dystans. Zamowilem pług firmy Prestige z 5 stopniowa regulacja oraz gumowym lemieszem. Jedyna rzecz jaka mnie zastanawia to jego waga, poniewaz wazy 150kg. To nie troche za duzo jak na tak malego Samca?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum