Wysłany: 2018-07-13, 21:48 14, 15, 23 wyniki lotka z Check Engine 1.3i 70 km
Panowie i nieliczne Panie
Może mi ktoś pomoc które to czujniki ogarnąć i gdzie one się mieszczą w Samxu 1.3i 70 km?
Komputer naparza błędami 14,15,23... szczerze rece mi opadają już po same kolana. Auto muli , nie reaguje czasem na gaz, obroty spadają na jałowym do 300-400, spalanie wzrosło.
Normalnie siadł bym przed internatami z browarem ale w chwili obecnej nie mam czasu na nic . Proszę jakaś dobra dusze o pomoc. Odwdzięczę się ....
Kody wiem jak rozczytani.. np 14 i 15 znaczy dla mnie to samo ;)
14 i 23 pokazują się np co 2 dzień..
dodatkowo jest sugestia, że jeśli błędy 14, 21, 23, 31 i 44 pojawiają się razem (wiem że u Ciebie tylko dwa z nich ale nie zaszkodzi sprawdzić) to są szanse, że szaro/zółty przewód jest uszkodzony albo końcówka A24 w komputerze ma słaby styk.
Panowie dziękuje za pomoc. Przeleciałem cała pomoc w książce serwisowej i nic ... na koniec zajrzałem do kompa.
Gdybym zajrzał tam na początku nie było by problemu. Blacharz źle włożył wtyczkę do kompa ;/
Generalnie sprawdziłem wedle manuala i napięcie na kablu z wiązki jest takie jak na zdjęciach.
Więc domniemywam że to jednak czujniki. Chyba że macie jakieś inne zdanie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum