Panowie pomocy ! Samurai 1999 1.3
Brak możliwości regulacji temperatury (zostało na czerwonym i grzeje non stop)
To samo z przesuwakiem ustalającym którędy ma wylatywać powietrze.
Coś się zablokowało , boje się ze urwie te przesuwki.
Jak to zdemontować z deski ?
Od regulacji temperatury masz zaworek pod maską na grodzi na wysokości schowka-sprawdz najpierw tam czy się nie zacięło.
Jak się uprzesz to panel wyciągasz "na siłe", najpierw "grzybki" pózniej podwaz panel. pod spodem masz śrubki do wykręcenia mechanicznej cześci panelu
Dodatkowo przy nagrzewnicy od strony pasażera za tą "rura kierunkującą powietrze do góry" są cięgna do ustawienia nawiewów.. może coś tam się przycięło.. Swoją drogą dobrze że grzeje a nie chłodzi
Panowie, a jak u was wieje z bocznych kratek? ew. z tych wylotów od strony bocznych szyb?
Bo mam wrażenie, że tamtędy leci znikoma ilość ciepłego powietrza, co wcale nie pomaga w odparowaniu bocznych szyb
Zobacz czy są dobrze wsadzone plastikowe rurki które idą od nagrzewnicy do góry. U ciebie przynajmniej wieje ciepłym, u mnie się zrobiło dwu strefowe ogrzewanie, kierowca dostaje zimnym, pasażer ciepłym xD
U mnie kiedys pospadaly plastikowe rury pod deska rozdzielcza i wialo pod deska i cieple powietrze nie dochodzilo juz do kratek. Troche jest sprawdzania ale warto
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum