Wstawiał ktoś w seryjne miejsce inną chłodnice niż oryginalna?? Ceny zabijają... a moja się rozciekła. Samuraiowa ma wymiary 378x375x26 a chłodnica z civica 1.5 ma wymiar 348x350x16 czyli wymiar zbliżony. Chcę spróbować taką zaadoptować bo ceny są o wiele wiele niższe. Ktoś przerabiał już taką zamianę?? Nie chcę na pakę itd.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2017-11-16, 09:07
Jak bym już podmieniał to na większą, nie mniejszą
Dany44 miał wstawioną chłodnicę od vitary, od samuraiowej niewiele większa, wejście i wyjście po tej samej stronie co w samuraiu, a cena nowej nie zabija.
Ja mam wsadzony rdzeń z maszyny rolniczej, wlutowany w oryginalne górne i dolne mocowania.
Robi idealnie i przerwy między lamelkami są większe, więc trudniej się zakleja.
Wysłany: 2018-01-05, 12:51
Ja dałem od opla corsy B z elektrycznym wiatrakiem koszt jakieś 100 zł + instalacja i zbiorniczek 20 zł do tego mocowanie z płaskownika który zalegał w domu wisko zostało usunięte i teraz mam możliwość wsunąć wyciągarkę głębiej
Zamontowałem tego NRF'a, był razem z korkiem
jakość wykonania dobra
problemem był tylko króciec gdzie nachodzi wężyk od zbiorniczka wyrównawczego, bo był mniejszej średnicy niż w oryginale, ale ciaśniejszy wężyk załatwił sprawę .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum