Siema, chcę przyciemnic folią szyby w mojej blaszance, tyle boczne widze ze tylko śruby wystarczy 3 odkręcic i schodzą a jak z tylną? jak ją sciągnąć zeby nie uszkodzic i uszczelke oszczędzic?? wole w domu spokojnie je okleić niz na stojąco na podwórku...:]
Tylną szybę wyciągasz tak samo jak przednią bo siedzi na uszczelce tylko (chyba że ktoś ją potraktował klejem to bez cięcia się nie obejdzie.
Cytat z innego forum jak wyciągnąć szybę na uszczelce:
"Jak na uszczelce to na gwozdzikach. wciskasz gwozdzik w odstepach ok 10cm od kazdego od środka i jak masz całą góre i boki w gwozdzikach wypychasz od góry i sama szyba wychodzi. Dłubanina ale bezpieczna jak na blaszkach. Nie polecam srubokreta i zawijania uszczelki pod rant bo sie kaleczy guma.
Jak wklejena to zapłać 100 i chłopaki wytną i wkleją szybe. Samemu tez mozna wyciąć ale straszna męczarnia, wole dać 100 i nic mnie nie obchodzi."
[ Dodano: 2011-04-26, 21:01 ]
Ale ogólnie to nie polecam Ci przyciemniania tylnej szyby. W nocy nie będziesz nic widział przy cofaniu. Już to przerabiałem na innym samochodzie. Potem trzeba było prostować zderzak i odkupić mamie doniczkę.
dzisiaj zakleiłem jedną boczną:] rano się okaze co z tego wyszło;) w sumie mam limo super blac wiec jest najmocniejsza, jak przyciemnie tylną szybe to bede musiał byc halogen na tył zamontowac:] jutro napisze jak poszło z tą testową boczną
wychodzi to pięknie, bo mój też miał ciemne i dodawało uroku, a w nocy widać było jak się cofa i gdzie - ta doniczka Yabu to niska musiała być, skoro zniszczył..., i jeszcze jedna kwestia - po alkoholu nie jeździmy!
a w nocy widać było jak się cofa i gdzie - ta doniczka Yabu to niska musiała być, skoro zniszczył..., i jeszcze jedna kwestia - po alkoholu nie jeździmy!
Jakie miałeś to przyciemnienie? Bo ja mówię o takim a la limuzyna. A z tym alkoholem to Sobie mogłeś darować.
_________________ Kto smaruje ten jedzie.
joj [Usunięty]
Wysłany: 2011-08-13, 22:39
Yabu napisał/a:
...a la limuzyna...
a co to za folia? R-R?
bo jeśli masz na myśli stopień czerni folii to miałem dark black...
[ Dodano: 2011-08-13, 22:42 ]
Yabu napisał/a:
joj napisał/a:
...ta doniczka Yabu to niska musiała być, skoro zniszczył..., ... po alkoholu nie jeździmy!
... z tym alkoholem to Sobie mogłeś darować.
sorry, ale nie wiem co to za doniczka mogła być, że pogięła zderzak w Samujajcu, a ty jej nie widział...
folia i owszem pociemnia obraz, ale nei do tego stopnia, że nic nie widzisz..., w starszych modelach są 2 żarówki cofania, w nowszych jedna, ok, ale można podłączyć szperacz roboczy pod wsteczny
sorry, ale nie wiem co to za doniczka mogła być, że pogięła zderzak w Samujajcu, a ty jej nie widział...
folia i owszem pociemnia obraz, ale nei do tego stopnia, że nic nie widzisz..., w starszych modelach są 2 żarówki cofania, w nowszych jedna, ok, ale można podłączyć szperacz roboczy pod wsteczny
A czy ja mówię o Samuraiu? Akurat wtedy "rozwaliłem" plastykowy zderzak w dostawczaku.
joj [Usunięty]
Wysłany: 2011-08-13, 22:51
Yabu napisał/a:
A czy ja mówię o Samuraiu? Akurat wtedy "rozwaliłem" plastykowy zderzak w dostawczaku.
Kolega z pierwszego postu pyta o Samuraia..., - takie porównania co najmniej nie na miejscu, ech...
Kolega pyta o Samuraia..., takie porównania co najmniej nie na miejscu, ech...
Przecież dokładnie napisałem w tamtym poście że przerabiałem to na innym samochodzie. Więc o co burasz? Normalnie szkoda gadać.
Wchodzę sobie na forum żeby miło spędzić wieczór czytając sobie nowe posty, a tu kolega rzuca: "jak już rozwalił zderzak z przyciemnianą szybą to pewno najebany jechał." No dziękuję bardzo. Kawy nie trzeba pić żeby ciśnienie podnieść. Dobrej nocy życzę.
joj [Usunięty]
Wysłany: 2011-08-13, 23:04
Yabu napisał/a:
joj napisał/a:
Yabu napisał/a:
Kolega pyta o Samuraia..., takie porównania co najmniej nie na miejscu, ech...
Przecież dokładnie napisałem w tamtym poście że przerabiałem to na innym samochodzie. Więc o co burasz? Normalnie szkoda gadać.
skoro przerobiłeś to na busie, gdzie nawet w dzień ciężko zobaczyć co z tyłu się kryje, to po co zniechęcasz inną osobę do przyciemnienia szyby w Samuraiu, gdzie szyba jest na wyciągnięcie ręki?
normalnie szkoda gadać właśnie w ten sposób..., i nikt tu nie bury nie robi, po prostu nie zgadzam się z zaprezentowanym przykładem, ponieważ ma konsekwencje na odbiorcy i może wprowadzić go w błąd (np. nie przyciemni, bo użytkownik ze stażem mówi mu, że nie warto...)
z alkoholem żartowałem przecież! stąd ta bananowa buźka za tekstem... spokojnie już
Nie chce się mi już rozmawiać na ten temat. Ja tylko stwierdziłem że przyciemniona tylna szyba trochę przeszkadza podczas cofania. Ale niech każdy robi co chce. Przecież to że użytkownik z jakimś tam stażem mówi coś to nie oznacza że ma świętą racę.
Sorry że trochę wybuchłem, ale jak człowiek jest nabuzowany z całego dnia, to różnie może zareagować na takie uwagi.
joj [Usunięty]
Wysłany: 2011-08-13, 23:13
Yabu napisał/a:
...to że użytkownik z jakimś tam stażem mówi coś to nie oznacza że ma świętą racę.
zdziwiłbyś się w co ludzie potrafią uwierzyć , z całym szacunkiem dla pytającego
[ Dodano: 2011-08-13, 23:16 ]
Yabu napisał/a:
Sorry że trochę wybuchłem, ale jak człowiek jest nabuzowany z całego dnia, to różnie może zareagować na takie uwagi.
każdy tak ma, ale trzeba znaleźć odpowiedni sposób na rozładowanie emocji..., mi pomógł dziś Kolega Larsen, a na nazwisko miał Cognac no i teraz jeszcze koleżanka pomoże, chyba, że nie spodoba się jej to, że zadaję się z Cognac'iem.
każdy tak ma, ale trzeba znaleźć odpowiedni sposób na rozładowanie emocji..., mi pomógł dziś Kolega Larsen, a na nazwisko miał Cognac no i teraz jeszcze koleżanka pomoże, chyba, że nie spodoba się jej to, że zadaję się z Cognac'iem.
A ja mam kolegę Antybiotyk od 2 tygodni więc z kolegą Cognac nie mam możliwości się spotkać.
joj [Usunięty]
Wysłany: 2011-08-13, 23:32
Yabu napisał/a:
A ja mam kolegę Antybiotyk od 2 tygodni więc z kolegą Cognac nie mam możliwości się spotkać.
Wysłany: 2011-08-21, 16:40
witam
moze ktos ma jakis patent, pomysl jak zaslonic szybki w samcu aby nikt nie widzial co przewozimy na pace???(mam w nimsprzet wedkarskii itd) przyciemnianie szyb odpada gdyz chca za to 140euro inaczej nie przejdzie przegladu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum