W temacie niżej był problem poruszony,ale nie było dalszej kontynuacji.
Mam ten sam problem zgnity zbiornik,jeszcze nie cieknie ale lada chwila pewnie puści.Czy jest możliwość kupna gdzieś nowego(ten za 1200zł z allegro odpada).No chyba,że jakiś dobry patent.I czy przewody paliwowe można zastąpić gumowymi też do benzyny.Silnik jest na wtrysku.
(...)I czy przewody paliwowe można zastąpić gumowymi też do benzyny.Silnik jest na wtrysku.
Nie wiem, czy to jakaś różnica, mój jest na gaźniku, ale przewody paliwowe mam gumowe, wzmacniane, w oplocie z włókniny. Od roku tak jeżdżę i nie mam żadnych problemów.
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
Pomógł: 26 razy Dołączył: 10 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 2012-05-31, 08:56
Ja zastosowałem przewód paliwoway Gates Barricade, nie jest to zwykły wąz ogrodowy, ale specjalny przewód, który pracuje przy ciśnieniach przekraczających możliwości pomp paliwowych Samuraia. Więcej informacji w ang.: http://gates.com/brochure...ocation_id=5348
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
Jeśli chodzi o zbiornik, to naprawdę spokojnie można go wylaminować z zewnątrz żywicą i płótnem i będzie na lata. Przy okazji jak go zdejmiesz to go wypłucz. :) :) :)
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
W sumie niezły pomysł z tą żywicą,tak bym zrobił.Muszę wyciągnąć zbiornik i go obejrzeć,no chyba że będzie sito.A jak z tymi przewodami,jak do kupie takie giętkie i założę na obejmy to wytrzyma ciśnienie,czy jest na to inny sposób.
Przewody znajde,ale chodzi mi o połączenie np z pompą i króćcem przy wtrysku.Chcę zostawić filtr paliwa i obciąć rurki oryginalne po obu końcach filtra na długości około 10 cm i na nie nałożyć gumowy przewód na obejmy.Czy takie coś wyda?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum