Wysłany: 2012-06-28, 20:36 Podejrzane dżwięki przy skręcaniu w prawo
Witam
Mam duży problem. Od kilku dni słyszę niepokojące dźwięki podczas skręcania w prawo.
Podejrzewałem przegub, ale one są w porządku. Dźwięki dochodzą wyraźnie z tyłu.
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i co to może być? Czy w taki sposób może objawiać się problem z tylnym dyferencjałem?
Proszę o szybką pomoc - nie wiem czy mogę z tym jeździć?!
Wysłany: 2012-06-28, 20:54
dźwięki w czasie jazdy tylko czy na postoju też? Jeśli na postoju to wsadź kogoś za kierę sam zanurkuj pod samochód i obserwuj jak się zachowują pióra resorów jak pomagier będzie kręcił kierą. U mnie z przodu "strzela" jedno pióro jak kręcę kierą a dźwięk było trudno namierzyć bo metalu to się niesie po całej ramie.
Cześć
Dzisiaj udało mi się rozwiązać problem - okazało się, że sprawa była bardzo błaha... Wszystkiemu winien był obluzowany tłumik, który w czasie skręcania w prawo, pchany siłą odśrodkową, obijał się o ramę.
Jedna z najistotniejszych czynności serwisowych w suzie - podokręcanie od czasu do czasu śrub w różnych miejscach
Mi w piątek odpadło mocowanie pasa bezpieczeństwa od pałąka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum