dołożyć do Magnuma 190, parametry identyczne a Magnum ma już przewód na eurozłączu co jest plusem przy standardowej rączce i długości przewodu który przy rozwinięciu zdolności spawalniczych przyda się wymienić.
Druga sprawa kiedy ja szukałem miga w jednym sklepie obejrzałem z bliska spawarki magnuma, szermana i welders fantasy i jakoś wykonania magnuma jest ciut lepsza od pozostałych wymienionych.
Tak mam magnum mig190
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
3 lata będzie miał w maju, działa bezproblemowo aczkolwiek zbyt trudnego życia u mnie nie ma bo uzywam go tylko przy remoncie samiego. Drut 0.8, przy 0.6 cięgle się plącze i łamie rujnując zdrowie psychiczne spawającego.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
mam ten bez wózka, wyspawałem sobie własny (lepszy:P)
co do wyświetlacza to nie wiem czy warto dopłacać do niego, mam ze zwykłymi pokrętłami a te nie mają opisu wartości parametrów więc parametry ustawiam na czuja (choć w niczym to nie przeszkadza do działaniach garażowych). Może w tym z wyświetlaczem podawane sa konkretne wartość ale to musiałbyś sprawdzić sobie sam lub może ktoś z kolegów ma to Ci powie.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2017-03-20, 09:16
Mam wyświetlacz w migu (też jakiś tani chińczyk) i w ogóle z niego nie korzystam, z resztą prąd pokazuje chyba dopiero w trakcie spawania
Podobnie jak Kurian, ustawiam parametry na czuja, jak chwilę pospawasz, to będziesz wiedział z doświadczenia ile prądu i ile drutu do jakiej grubości materiału.
Ja mam ten z wyświetlaczem. Skale prądu i posuwu to jakieś nieporozumienie. Nie ma się nimi co sugerować. Jeśli umiesz ustawić miga na słuch to wyświetlacz jest ci niepotrzebny. Jeśli nie, to ułatwi ci on ustawienie miga.
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 11 Sie 2014 Posty: 198 Skąd: Szklarska Poręba
Wysłany: 2017-03-20, 10:51
Didymos napisał/a:
Mam wyświetlacz w migu (też jakiś tani chińczyk) i w ogóle z niego nie korzystam, z resztą prąd pokazuje chyba dopiero w trakcie spawania
Potwierdzam, wyświetlacz w tym Magnumie jest tylko chwytem marketingowym. Do wózka też nie warto dopłacać, taniej jest zrobić samemu. Poza tym Mig bardzo fajny - również polecam.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2017-03-20, 13:34
Wózek sklepowy całkiem nieźle daje radę w roli nośnika migomatu, mam taki odpowiednio podocinany i z dorobioną półką na butlę.
Żeby nie było, wózek pochodzi z legalnego źródła tj. złomowiska, a nie z jumy
Ja mam shermana 200 drugi rok. Wyszedłem z założenia że mig to warsztatowy sprzęt i biegać z nim koło płotu głupota. Wiec kupiłem takiego taniego. A kiedyś tam wcześniej spawarkę inwertorową bo lekka. Pomijam że w firmie mam bestera 500A ale tam sie łyżki z koparek spawa. Do domowego majsterkowania sherman to świat.
Na działkę to wogóle migomat porażka! Ja jak spawałem bednarki na budowie do uziomu to nie widzę opcji wejścia z tym do wykopu. Najlepsza do ogrodu jest zwykła spawarka inwertorowa na elektrody. Po zavtym z miga wiatr wudmuchuje osłonę i wiecznie trzeba czymś zasłaniać. A agregat jak masz nie przystosowany do spawarek to go sfajczysz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum