zimno sie robi i zauwazylem ze jak w waszych ledwo ledow dmucha na szybe, ale na twarz hula jak szatan, tylko na szybe wieje cieplym a na mnie zimnym?! jakies pomysly dlaczego?
Wysłany: 2012-11-19, 07:33
ishimo napisał/a:
zimno sie robi i zauwazylem ze jak w waszych ledwo ledow dmucha na szybe, ale na twarz hula jak szatan, tylko na szybe wieje cieplym a na mnie zimnym?! jakies pomysly dlaczego?
Dla mnie to dwie kwestie tutaj mamy:
1. na twarz może wiać tylko zimnym. Jak popatrzysz na naklejki pod cięgnami ciepła/zimna i nogi/szyba/twarz to będzie wszystko jasne.
2. jak słabo dmucha na szybę to tak jak kolega powyżej, zerknij zapadki pod nogami czy dobrze przylegają, jeśli dobrze to może trzeba nagrzewnicę wyczyścić bo zapchana syfem z kratki nawiewowej.
Dla mnie to dwie kwestie tutaj mamy:
1. na twarz może wiać tylko zimnym. Jak popatrzysz na naklejki pod cięgnami ciepła/zimna i nogi/szyba/twarz to będzie wszystko jasne.
2. jak słabo dmucha na szybę to tak jak kolega powyżej, zerknij zapadki pod nogami czy dobrze przylegają, jeśli dobrze to może trzeba nagrzewnicę wyczyścić bo zapchana syfem z kratki nawiewowej.
Dziekuje, ide grzebac do garazu jak cos zdzialam dam znac :)
Najczęściej właśnie pada rezystor nawiewu, jest to po prostu cienki drucik i ma prawo się przepalić. Ja mam dwa biegi nagrzewnicy 1,2 nic, 3,4 max i tak jeżdzę bo fajnie ciepło jest na 3.
Orientuje się ktoś, czy rezystor jest taki sam w samuraiu japan i santana? Ma gość w okolicy z japońca ale nie chce oddać za darmo do testu.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Mar 2012 Posty: 80 Skąd: Strzegom
Wysłany: 2012-12-12, 01:02
Na oko - tak. Jak jest naprawdę to chyba nikt nie wie. Byłem pewny /bo sam kupiłem/ że wentylator nagrzewnicy jest taki sam jak w innych samich z podobnych roczników - a tu surprise - nie pasuje i już. Na alledrogo ryzyko - trzeba brać do ręki i porównywać z uszkodzonym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum