Wysłany: 2025-01-12, 13:12 Problem z uruchomieniem silnika
Dzień dobry
Przeglądam forum i to dla mnie gówna wiedza jak i manual. Hobbystyczny mechanik to poproszę o cierpliwość. 1,3 gaźnik.
Wjechałem go garażu na kołach, nigdy nie było problemów z odpaleniem, wymieniłem uszczelniacze od strony rozrządu i uszczelniacz pod aparatem zapłonowym. Pasek założony zgodnie(2xrozbierałam żeby się upewnić), zapłon ustawiony zgodnie z manualem.
Iskra jest, rozrusznik kręci, silnik nie gra nawet, świece suche wszystkie, samostart + ruchy aparatem trochę zagrał ale bez pracy. Pompa paliwa do gaźnika podaje, nie mam czym sprawdzić ciśnienia ale 100ml podaje po włączeniu zapłonu.
Poratujcie wiedzą.
Ostatnio zmieniony przez monolit 2025-01-26, 12:33, w całości zmieniany 1 raz
Podładowałem baterię i zagadał na samostarcie. Źle napisałem mam wersję z wtryskiem. Coraz bliżej mi do wtrysku i sterownika. Próbuje doczytać jak sprawdzić wtrysk. Tu by mi się przydała łopatologia. Złącze diagnostyczne znalazłem. Czy poprawny odzew sterownika świadczy że sterownik jest dobry czy niekoniecznie? Powrót paliwa oczywiście suchy.
[ Dodano: 2025-01-14, 16:53 ]
Jednak zapłon, potrzebowałam poklepania po plecach Didymos. Dzięki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum