Witam Was Koledzy.
Ogólnie to mój dopiero drugi wpis (pierwszy był w przywitalni 😃), jestem bardziej czytaczem, ale dziś potrzebuję o coś zapytać. Zabrałem się za wymianę paska rozrządu. Niby nic takiego, ale...
1. Moją uwagę przykuła jakby dwuczęściowa sprężynka napinająca rolkę. Postaram się zamieścić zdjęcia, ale wyglądało to jakby do zwykłej sprężynki był wysunięty jakiś drugi element. Powiecie co by to mogło być? Pierwsza fotka to stan zastany po zdjęciu osłony, strzałka wskazuje tą drugą część, druga fotka to ten dodatkowy element.
2. I druga rzecz. W manualu kazali palcami tylko przykręcić śrubę rolki i śrubę napinacza, założyć sprężynkę i dwa razy przekręcić dookoła wałem w celu usunięcia luzu i dopiero wtedy dokręcić tamte dwie śruby. Czy takie samoistne, tylko za pomocą sprężynki, napięcie paska wystarczy, czy trzeba w jakiś sposób jeszcze dociągnąć?
Pozdrawiam, Kaktus.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum