Na stronie jednej z firm motających samuraje (z Bielska) jest opis i zdjęcia realizacji samuraja - biały, lift budy, obrócone mocowanie resorów (żeby wieszakami nie orać?), blokada,... i inne.
Jedna rzecz mnie zastanawia - czemu wzmocniony jest tylko przedni most? Albo zle widziałem... Czyżby tylko przód był bardzie obciążony przy większych kółkach? Czy jakieś niedopatrzenie z ich strony?
Nie pytam złośliwie tylko z ciekawości bo sie nie znam.
W temacie wzmocnienia,
Zawsze lepiej się samemu zastanowić jak i po co mam wzmocnić most.
Kilka fotek wzmocnionych, lepiej i gorzej mostów.
Mój tylny most pękł dla tego że miałem kiedyś na sztywno skręcone wieszaki, most za bardzo nie amortyzował i pękł.
Wzmocniłem go troszkę za bardzo, zrobił się ciężki, ale nic go nie połamie.
Pomógł: 5 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 782 Skąd: Gliwice
Wysłany: 2011-01-25, 09:20
No jak Bedzie w koncu gotowa moja Bestia to pokaze na fotkach Moje zmocnienia w Mosciku tylnim Kuplem moscik od maniaka i sprzedal mi go za grosze znajpmy zanjomego co prawda to prawda lozyska musialem wymienic ale za to mam polosie zmocnione dospawane szyny zeby nie skrzywic mostu i oslona korku oleju
Koleżko , Po pierwsze tego nie będzie widać a po za tym zrobię to tak że się nikt nie kapnie że było coś zrobione , ja stawiam na trwałość i dokładność
P.S Wiem że prawda boli i ten "snorkel" z PCV to jednak nie wypal i psuje wygląd zuzi
Jezeli chodzi o osolony dyfra sproboje zacytowac twoje slowa: zeby jezdzic trzeba inwestowac -czy cos takiego -nie rozumiem wiec czemu chcesz zaoszczedzic na osolnie dyfra ,a snorkla musisz miec juz ze sklepu
Odnosnie oslony dyfra -butla gazowa jest cienkoscienna z tego co wiem 2mm to ciut za malo na oslone dyfra ;] do tego stara butla penwie z 50zl kosztuje ,a plaskownik 30x3mm jakies 10zl/m do tego blacha 4-5mm jakies 10zl-20zl za kawalek 400x20cm na zlomie -z tego masz porzadna oslone identyk jak na allegro ,a mozesz sie postarac zrobic nie klepana a kancisata -o niebo ladniejsza
_________________ Samurai ZMOTA w trakcie
Vitara OBRZYNek ZMOTA 1.6 most Samurai 10" lift Simex 28" chlodnia na pace
MAZDA 323F 1.5 97r -LPG oszczednosci :D
AUDI A4 2000r 1.8T 150 QUATTRO
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum