Dzwoniłem do nich i powiedzieli, że lovellsy są twardsze i nie wybierają tak. Aktualnie też ich nie mają trzeba czekać do kwietnia a ja nie chce czekać ;). Czy zmieniając na takie zawieszenie muszę coś robić z odbojami??
a to dziwne bo rozmawialem z Zibim importerem Lovellsa w PL, ma załozone lovellsy u siebie w samuraju i wybieraja tak samo jak ome i sa tak samo komfortowe.:)
Hm, ja usłyszałem, że bardziej do wyczynu i twardsze są. Takie pytanie, posiadam już wszystko dzisiaj odebrałem ostatnią paczuszkę tj amorki i biorę się za wymianę. Są jakieś sposoby, aby ułatwić pracę?? Jakieś większe problemy?? Kupiłem: resory ome + amorki dakar + polibusze zielone. Co z odbojami?? Wymieniać czy zostawić oryginał ?? Wieszaki na razie nie wymieniam zostawiam stare. Jak uskładam kasę na felgi, opony i dystanse to dopiero zmienię wieszaki, co o tym sądzicie ??
witaj. Powiem jak było w moim wypadku (podaje wymiary zdjętych amortyzatorów, pod obciążeniem musiałbym sprawdzić):
przód - oryginalny samurai długość: ok. 43,5 cm, zamiennik z vitary (gazowe, firmy kumoka) - 55,5 cm. Tył - oryginalny ok. 46 cm, zamiennik mercedes sprinter/lt (gazowe, firmy gh) - 55,5 cm. Pomiary w miarę dokładne, mam zdjęcia ;)
Od vitary kosztował mnie 72 zł sztuka, mercedes - 49 zł sztuka. Przy mercedesie musiałem pokombinować górne mocowanie (tulejka przy wąska do wybicia, łatwy temat, zostawiłem stare gumy), od vitary też otwór w tulejce był fi 12 bodajże i trzeba było rozwiercić na fi 16, co miałem na mocowaniu oryginalnym i leży jak ulał. Zestaw się sprawdza na razie od ok. miesiąca i powiem - bajka;)
pzdr
oczyscilismy samurajka ze wszelkiej rdzy, porobilo sie pare dziur i dziurek na wylot (zwlaszcza przy kloszach lamp). I teraz pytanie-czym najlepiej pozalepiac te ubytki? Zywica, jakies kawalki blachy (jak tak to jakiej)? Prosze podpowiedzcie czym Wy to robiliscie i co nie bedzie raczej gnilo ale bedzie tworzyc porzadna konstrukcje?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum